ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Humanost Čajetinaca ponovo na delu (VIDEO)

Nova tradicionalna akcija davanja krvi u Čajetini organizovana je u saradnji Službe za transfuziju krvi Užice i Crvenog krsta Čajetina. Odziv na akciju u Domu penzinera je bio zadovoljavajuć, a svaki davalac je značajan zbog povećanih potreba tokom letnjih meseci.

„Nezgodno je zato što se užička bolnica nalazi na toj saobraćajnici koja je jako opterećena, svakodnevno se dešavaju različite nezgode. Zaista se trudimo u Službi da obezbedimo dovoljne količine krvi za sve naše pacijente, da imamo varijantu da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv. Zato i koristim priliku da pozovem sve davaoce, čak i one koji nisu nikad dali krv, a imaju više od 18 godina, da dođu da probaju, kako bismo bili uvek spremni da pružimo maksimalnu uslugu. Koristim priliku da se zahvalim i organizatorima i ljudima koji su nam omogućili da radimo u ovom prostoru,“

kaže dr Brankica Tešović, tansfuziolog iz Službe za transfuziju iz Užica, koja je prilagodila svoj rad okolnostima tokom pandemije koronavirusa sa češćim akcijama kako bi se obezbedio dovoljan broj jedinica krvi. Dobrovoljno davalaštvo je razvijeno u Čajetini, što je pokazala i ova akcija kao najava za buduće.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић