ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Хуманитарни концерт „У част предака за будућност потомака“

Златибор ће у недељу, 29. октобра, бити домаћин уметницима са Крфа, члановима Симфонијског оркестра “Музичке школе Серес” и мешовитог хора  Уметничког друштва Агиос Матеос “Михалис Каподистријас”. Концерт „У част предака, за будућност потомака“ одржаће се у Културном центру Златибор са почетком од 20 часова, а приход од продаје карата намењен је за изградњу дечијег и омладинског образовног кампа на Крфу. 

У то име, привредници златиборског краја учествовали су својим новчаним средствима у овој хуманитарној мисији а организатори позивају своје суграђане и све људе добре воље, да својим присуством и добровољним прилозима помогну акцију и увеличају овај догађај, одајући тако признање грчким пријатељима који чувају гробове српких јунака. 

Крфске филхармоније су познате у целом свету. Њихово оснивање део је опште климе оснивања клубова и предузећа које су цветале у Европи у 19. веку, а које су Крфљани добро познавали, захваљујући студијама на европским универзитетима. Повод за оснивање првог, дат је у периоду Енглеске Управе, када је филхармонијски састав енглеске војске свирао на великим догађајима на острву, 1837. године, међутим, Енглези су одбили да музички прате православне јектеније. Одговор Крфљана стигао је три године касније, 1840. године, када је основано Филхармонијско друштво Крфа. Окупљање музичара око Друштва створило је пребукираност, што је довело до стварања новог филхармонијског састава. Током година, тенденција формирања оваквих музичких састава проширила се по целом острву, тако да данас Крф има 18 филхармонијских састава (на око 105 000 мештана острва). Све су то непрофитне организације и имају за циљ ширење музичког образовања, стипендирање одличних ученика и присуство свечаним догађајима на Крфу и ван њега.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА