15.7 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Humanitarna akcija „Pomažući drugima gradimo sebe“ (VIDEO)

Radi poboljšanja uslova za korisnike Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“, Udruženje gražana „Zlatiborski krug“ i OŠ „Dimitrije Tucović“ su pokrenuli humanitarnu akciju „Pomažući drugima gradimo sebe“ kako bi prikupili sredstva za opremanje kupatila-toaleta namenjenog ovoj deci.

S obzirom na činjenicu da školski toaleti nisu prilagođeni potrebama dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, učenika škole i korisnika „Zračka“, uprava osnovne škole „Dimitrije Tucović“ i „Zlatiborski krug“ su sklopili Ugovor o uređivanju i opremanju kupatila-toaleta namenjenog ovoj deci. Škola je opredelila prostoriju ali su potrebna novčana sredstva za adaptaciju, uređenje i opremanje u skladu sa potrebama korisnika.

Prema rečima predsednice Udruženja, Zorice Milosavljević, stanovnici Čajetine su se i ranije odazivali sličnim pozivima i uvek pokazuju dobru volju da pomognu kada su deca u pitanju, a pre svega deca sa smetnjama u razvoju.

U okviru akcije će biti organizovane različite aktivnosti kao što su koncerti, priredbe, a sredstva će se prikupljati i kroz kolektivne i pojedinačne donacije. Sredstva prikupljena realizacijom akcije „Pomažući drugima gradimo sebe“, biće korišćena isključivo u svrhu adaptacije i opremanje kupatila-toaleta za decu sa invaliditetom. Svi troškovi tokom izvođenja radova će biti dokumentovani i donatori će imati pristup dokumentaciji i uvid u sve aktivnosti koje se sprovode.

Sredstva se mogu uplatiti na račun broj 200-2872280101898-86

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nestabilno i toplo, do 33 stepena

Oglasna Tabla

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla