15.9 C
Uzice
март 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Humani gest Zlatiborskog Eko agrara oduševio decu Zračka (VIDEO)

Korisnicima Dnevnog boravka „Zračak“ jedan naizgled uobičajen dan ulepšao je odlazak u kupovinu, gde su zahvaljujući vaučerima dobijenim od Zlatiborskog Eko agrara obnovili obuću i garderobu. Ovaj humani gest doneo je sreću i osmehe na licima dece, koja su za sebe odabrala skromne poklone.

Kao i svako dete, odlazak u kupovinu obradovao je i korisnike Dnevnog boravka „Zračak“, koji su zajedno sa svojim vaspitačima i darodavcima posetili radnju „Planeta sport“ na Zlatiboru. Pažljivo su birali odeću, obuću, stvari za školu…, sve u skladu sa njihovim potrebama i skromnim željama. Ova aktivnost sprovedena je zahvaljujući timu Zlatiborskog Eko Agrara koji je prilikom organizovanja Festivala dobrih ukusa (održanog 5. avgusta na Zlatiboru) sav prihod od prodaje vaučera upotrebio u humanitarne svrhe.

„Na Festivalu je prikupljeno oko 100 000 dinara. Za svu decu iz Dnevnog boravka „Zračak“ nabavili smo vaučere vrednosti po 6 500 dinara. Neki su u kupovinu krenuli sa nama, a deca koja nisu sada tu vaučere su dobili na ruke, pa u kupovinu mogu da odu sa svojim roditeljima“ rekla je Milica Milutinović iz Zlatiborskog Eko agrara.

Pokretačima ove ideje zahvalila se koordinatorka usluge Dnevnog boravka „Zračak“ Marina Kutlešić, istakavši da sa Eko agrarom imaju odličnu saradnju:

„Oni su naši veliki prijatelji i često nas posećuju. Drže radionice našim korisnicima, redovno se odazivaju na naše priredbe, tako da želim da im se zahvalim na svemu, posebno na ovom lepom humanom gestu.“

Sa ovakvom praksom Zlatiborski Eko agrar nastaviće i u narednom periodu. U znak zahvalnosti, njihovim predstavnicima korisnici Zračka uručili su prigodan poklon, u nadi da će ponovo biti prilike za ovakva druženja. Uputili su zahvalnost svima koji na bilo koji način pomažu rad Dnevnog boravka, jer to im omogućava da svakodnevne aktivnosti upotpune novim sadržajima:

„Veoma često naše korisnike vodimo u obilazak turističkih destinacija. Idemo na izlete, u luna park, na sladoled, kokice… Sve to ulazi u našu svakodnevnicu, a mi se trudimo da im ulepšamo svaki dan“, dodaje koordinatrka usluge Dnevnog boravka.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Crkva Svetog Ahilija Arilje

Oglasna Tabla

Porodica iz Kosjerića već tri generacije POŠTUJE NEOBIČAN ZAVET i uspomenu na čoveka kog nikada nisu upoznali, a sve zbog MOLBE JEDNE ŽENE

Oglasna Tabla

Ranč Orlovo gnezdo, Duškovci

Oglasna Tabla