ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗАНИМЉИВОСТИ

Huggy Wuggy НИЈЕ САМО још једна дечја занимација. Родитељи, не окрећите главу

Таман када смо помислили да смо видели све најгоре од садржаја на интернету на који деца наилазе (опасни изазови на ТикТоку, адаптације “Squid Games”, скарадне моменте ријалити програма, ужасне дигиталне узоре…) стигао нам је плави плишани “меда” слатког имена Huggy Wuggy да нас подсети зашто МОРАМО да знамо шта нам деца раде, гледају, опонашају у виртуелном простору. Ово се нарочито односи на децу предшколског узраста и ниже разреде основне школе.

Huggy Wuggy је зао негативац у хорор игрици Poppy Playtime (2021), коју је осмислио MOB Games. Сама игрица није препоручљива за узраст испод 12 година! Највећи број деце нема инсталирану игрицу и не игра је АЛИ деца гледају лако доступне језиве клипове на YouTube и ТикТоку који приказују кориснике и плишану играчку. То је заправо проблем – неприкладан садржај на интернету на који морамо да обратимо пажњу! Имамо још један проблем – чак и ако подесите апсолутно све контроле за филтрирање садржаја, Huggy Wuggy ће у неком тренутку ући у живот деце јер је он предмет разговора у парку, у школи, вртићу. Вршњачки утицај је изузетно јак! Деца су фасцинирана тим створењем!

Шта, ми, родитељи, треба да урадимо?
Да се едукујемо што више!

Слажем се да је за многе родитеље тешко да испратите сваку нову платформу, апликацију и дешавања на друштвеним мрежама, али, у једном тренутку, а најбоље што пре, морате себи поставити питање: ШТА МОЈЕ ДЕТЕ ГЛЕДА НА ТЕЛЕФОНУ? ДА ЛИ ЈЕ ОВАЈ САДРЖАЈ ПРИКЛАДАН ЗА МОЈЕ ДЕТЕ?

Сазнајте њено/његово мишљење, поставите отворена питања свом детету о томе шта зна о игрици и шта мисли о њој – ово ће вам дати увид у њихов мисаони процес и помоћи ће вам да даље обликујете разговор.

Комуницирајте са својим дететом! Можда ће вам бити алармантно да сазнате да ваше дете гледа клипове о Huggy Wuggy, али НЕ ПАНИЧИТЕ. Разговарајте на миран начин и помозите му да разуме зашто сте забринути.

Садржај на који дете може да налети може да буде застрашујући и збуњујући. Ако им дате до знања да сте увек доступни за разговор, отварају се врата за будуће разговоре.

Huggy Wuggy није први потенцијално штетан тренд са језивим садржајем, а неће бити ни последњи. Зато морамо да причамо са својом децом!

Зелена Учионица

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА