14.4 C
Uzice
јул 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

HUANG GUOFU – KINESKI SLIKAR KOJI NEMA RUKE

Huang Guofu (41) je kineski umetnik koji sve svoje radove slika držeći četkicu nogama i ustima.

Kada je imao 4 godine, zbog jedne nesreće morali su da mu amputiraju obe ruke. Sa 12 godina je odlučio da proba da slika nogama. Često je ostajao budan celu noć vežbajući.

Kada je imao 18 godina, napustio je školu i posvetio se samo slikanju kako bi sakupio novac za očevo lečenje koji se teško razboleo. Tada su njegove slike na ulici uglavnom kupovali iz sažaljenja, ali Huang nije odustajao. Želeo je da njegovi radovi budu vrednovani kao umetnička dela, a ne da budu posmatrana kroz njegov hendikep. Nastavio je da slika i vežba.

Kasnije je počeo da putuje i po drugim gradovima, ali svi su govorili da njegvim slikama nedostaje elegancije i da su suviše grube, ali ni to ga nije obeshrabrilo. Tada je počeo da koristi i usta kako bi četkicom naslikao finije detalje i popravio svoju tehniku.

Vremenom je napredovao, radovi su bili sve bolji, detaljniji i elegantniji. Počeo da pravi svoje izložbe, dobijao je dobre kritike i danas su njegovi radovi veoma cenjeni među trgovcima slika.

Huang je još jedan od brojnih primera koji treba da nam pokažu da fizički hendikep ne mora da bude prepreka da bismo nešto postigli u životu. Ono što se karakteristično za njegov slučaj, kao i mnoge slične primere je snažna volja, rad i upornost.

Jedna od omiljenih izreka ovog slikara, koja ga je vodila kroz život je “kada vam život zatvori jedna vrata, onda otvori neka druga na nekom drugom mestu”.

Pored toga što i dalje slika i ima svoje izložbe, i što je materijalno obezbeđen, on takođe drži treninge i predavanja deci sa sličnim hendikepom. Obučava najmlađe da koriste noge i usta kako bi mogli da slikaju.

Izvor:http://zanimljiveinformacije.net/

output_bkzdes

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hotel Zlatibor u Užicu postaje stambena zgrada – U planu i renoviranje hotela Palas

Oglasna Tabla

Biciklistička trka kroz Srbiju i na Zlatiboru

Oglasna Tabla

Sutra počinje Sabor trubača

Oglasna Tabla