Home / FOTO RAZGLEDNICA / HRVATI KUPILI MUNICIJU U BIH UMESTO U SRBIJI (UŽICU)

HRVATI KUPILI MUNICIJU U BIH UMESTO U SRBIJI (UŽICU)

Ministarstvo odbrane Hrvatske kupilo je od fabrike za proizvodnju municije Igman iz Konjica municiju za oko 1,2 miliona konvertibilnih maraka (oko 600.000 evra). Sarajevski Dnevni avaz piše da je bosanskohercegovačka firma posao dobila zahvaljujući, kako navodi, svađi i napetosti u odnosima na relaciji Hrvatske i Srbije. Dodaje se da je reč o isporuci metaka za vežbe Hrvatske vojske.
 „Konjička fabrika ‘uskočila’ je u ovaj posao jer Hrvatska nije želela da prihvati ponudu koju je na javnom konkursu dala firma Prvi partizan iz Užica“, piše Avaz.

Navodi se da je roba otpremljena pre Nove godine.  „Što se nas tiče, ništa nije bilo skriveno“, kazao je direktor Igmana Džahid Muratbegović. Iz Konjica je tako u Hrvatsku otpremljeno ukupno pet miliona metaka a reč je o manevarskom ali i bojnom streljivu za jurišne i snajperske puške koje se koristi radi uvežbavanja pripadnika Hrvatske vojske.

Muratbegović je kazao da je posao s MORH-om bio tek jedan u nizu koji dokazuju kvalitetu i potencijal vojne industrije u BiH. Dodao je da su svi kapacteti Igmana angažovani a zahtevi kupaca iz inostranstva neprestano pristižu pa u Konjicu planiraju proširenje pogona za proizvodnju municije.

Izvor: www.b92.ne

output_bkzdes

 

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/