3.7 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

HRABRI UŽIČANI SPASLI PORODICU IZ NABUJALE REKE

Ne časeći časa, dvojica Užičana spustila su se niz klanac dubok deset metara i zagazili u reku. Četvoročlana porodica iz Beograda sletela je automobilom u Rzav, a iz nabujale reke spasla su ih dvojica Užičanina, Petar Novaković i Dejan Milosavljević.

lxcktkqturbxy85njhjzgrkodi1zthimdliotg1zjg5n2jhmddjnzk5yy5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Petak po podne… Put između Višegrada i Dobruna… Užičani Petar Novaković i Dejan Milosavljević vraćaju se u Srbiju… Na mostu nad rekom Rzav nema ograde… Stoji jedan čovek i gleda u reku.

„Izašli smo i pitali šta se dešava. Čovek nam je ispričao da je automobil koji je išao ispred njih probio bankinu i sleteo u ponor“, priča Petar Novaković (40). Dejan kaže da su videli u reci automobil prevrnut na krov. „Iz kola je virila glava muškarca. Pored, u vodi, ležala je žena i zapomagala“, nastavlja Dejan.

Hitne pomoći, vatrogasaca, policije, nikog ko bi mogao da pomogne unesrećenima nije bilo na licu mesta. Pljuštala je kiša. „Pažljivo sam uhvatio ženu i izvukao je ispod mosta da ne kisne. Kukala je iz sveg glasa, žalila se da je bole kukovi i rebra. Prekrio sam je najlonom da se ne smrzne“, kaže Petar.

Njen suprug ležao je na krovu prevrnutog vozila. Samo mu je glava bila napolju. U automobilu su bili i njihova dvojica sinova. „Nismo smeli da diramo muškarca jer smo procenili da je doživeo povredu kičme. Pričao je konfuzno, delovao dezorijentisano. Deca su iz kola vikala „spasite nam oca“, dodaje Dejan.

Nabujalim Rzavom otišli su branik, odela, cipele, sve što su rečni brzaci mogli da ponesu iz olupine automobila.

Utom je stigla policija iz Višegrada i ekipa Hitne pomoći. U sanitetu su bili samo vozač i doktorka.“Spustili su nam nosila. Zajedno sa nama u reku je sišla i naša svastika sa kojom smo zajedno putovali. Mic po mic, izvukli smo muškarca kome su noge bile upletene u sigurnosni pojas. Dok smo izvlačili muškarca, naša svastika je ostala pod mostom sa tom ženom i zagovarala je da ne bi pala u nesvest. Polako se penjući uz liticu izneli smo čoveka da na put. Potom smo se vratili po njegovu suprugu, zamotali je u ćebe i nju stavili na nosila i poneli naviše“.

„Njihovi sinovi su se sami izvukli iz olupine. Sve je trajalo nekih 40 minuta“, kazuju Dejan i Petar. Pošto su izvukli porodicu iz Beograda na sigurno, na most su tada već stigli vatrogasci, koji su se pridružili spasavanju.

Laknulo nam je kad smo čuli da im životi nisu u opasnosti. „Policija nam je uzela podatke iz ličnih karata i zahvalila nam. Mokri do gole kože seli smo u automobil i nastavili ka Užicu. Kasnije smo iz medija saznali da su ljudi koje smo spasli bili Beograđani koji su putovali na svadbu u Trebinje. Laknulo nam je kada je saopšteno da su u bolnici u Foči i da nisu životno ugroženi“, kažu hrabri Užičani.

Izvor: http://www.blic.rs

 

output_bzo16s

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obeležena godišnjica stradanja u Trezorima

Oglasna Tabla

U subotu 12. karate turnir „Užički pobednik 2019“

Oglasna Tabla

Milomir jednom rukom hrani suprugu i dva bolesna sina

Oglasna Tabla

Orah je unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

Oglasna Tabla

Kakva je budućnost „Budimke“: Novi vlasnici najavili investicije od pet miliona evra

Oglasna Tabla

Rezervatu prirode “Uvac” dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

Oglasna Tabla

Za prvo dete dogodine trista hiljada dinara

Oglasna Tabla

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla