OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Hoteli na Zlatiboru 1. juna otvaraju vrata brojnim turistima (VIDEO)

Čajetina – Sitno se odbrojava do trenutka kad će na Zlatiboru ponovo biti otvoreni svi hoteli i ugostiteljski objekti.

Od 1. juna na jednoj od najposećenijih planina sve se vraća u normalu, a buking je uveliko u toku. Zbog situacije sa korona virusom, očekuje se da će ove godine sezonu izneti domaći turisti.

„Već sad je veliko interesovanje za aranžmane u julu i avgustu. Ono što nas raduje jeste činjenica da gosti sada bukiraju duži boravak,od sedam do deset dana, a pre su se na Zlatiboru u proseku zadržavali oko četiri dana. Ove godine akcenat je stavljen na domaće turiste, kao i na goste iz bliskog regiona“, izjavio je za RINU, Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Ubrzano se radi na opremanju turističke infrastrukture, kao i na afirmaciji novih sadržaja, koji će privući veći broj turista na ovu planinu.

„Stopića pećina, Gostilje vodopadi, selo Sirogojno, crkve brvnare, gastronomski i manifestacioni turizam samo su deo ponude koju imamo za ovu sezonu. Vaučeri koje dodeljuje Vlada RS su dobar projekat i nadamo se da će uticati na odluku dmaćih gostiju da posete naše lokalitete“, kaže Živanović.

Ove godine i seoski turizam na Zlatiboru dobiće novu šansu, a potražnja za privatnim smeštajem nikad nije bila veća. Ljilja Jovanović iz sela Tripkova očekuje dobru sezonu, iako će izostati gosti iz inostranstva.

 

Ljilja Jovanović očekuje domaće goste, foto: RINA

„Za deset godina koliko se bavimo seoskim turizmom, nikad nismo imali ovoliko poziva. Srspko selo nakon korona virusa je izuzetno traženo. Ono što privlači posetioce jesu mir, priroda, izolacija. Ovde nema prodavnica, gužve, hrana je domaća i to su naši aduti, ali i kvaliteti koji se ove godine najviše cene“, izjavila je Ljilja.

Kad je u pitanju hotelski smeštaj, pojedini hotelijeri su u junu najavili popuste do 30 posto, a iz TO Zlatibor poručuju da će cene ostati na prošlogodišnjem nivou i da neće biti poskupljenja.

RINA (GZS)/oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kuvekalović: Akontna cena vilameta 200, prva klasa mađarske sorte fertodi 210 dinara

Oglasna Tabla

Leskovačka mućkalica: Zaštitni znak srpske kuhinje

Oglasna Tabla

Kako je Švedska profitirala od izbegavanja karantina

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Narodne stranke Užice

Oglasna Tabla

Kon: Ovo je nedelja maksimuma zaraze

Oglasna Tabla

Rusija napravila lek protiv Kovida — jesenjeg talasa neće biti

Oglasna Tabla

Spremite kišobrane, do srede oblačno sa kišom, ponegde kratkotrajne nepogode

Oglasna Tabla

Ombudsman kontroliše rad Zdravstvenog centra u Užicu posle smrti dve osobe iz Sjenice

Oglasna Tabla

U sve ambulante Zlatiborskog okruga stigli PCR testovi

Oglasna Tabla