13.4 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Hotel „Olimp“ mesto za zlatne sportiste i rajski odmor

Prilikom dolaska na Zlatibor iskrenu dobrodošlicu i otvorena vrata za sve posetioce ove izuzetne planine pruža hotel Olimp. Ovaj turistički objekat je počeo sa radom 2000. godine, da bi posle 10 godina usledila dogradnja i dupliranje kapaciteta, sadržaja i kvadrature. Nakon 18 godina postojanja može se pohvaliti visokim kvalitetom usluge. Konstantno se radi na tome da boravak gostiju bude što lepši i ugodniji, pa je tako hotel Olimp stekao mnogobrojne prijatelje i verne goste koji se redovno vraćaju.

Kako je Zlatibor istinski biser prirode i zdrave okoline, tako hotel Olimp ulaže velike napore da tako i ostane, odlučujući se za ekologiju i održivi razvoj, primenjujući najsavremenije eko- tehnologije i standarde poput grejanja sa toplotnim pumpama voda-voda i vazduh-voda, kao i gotovo pionirskim poduhvatom sa solarnim kolektorima, sada već davne 2002. godine. Hotel Olimp je prvi eko hotel u Srbiji, kao i prvi hotel koji je dobio energetski pasoš.

Poseban raritet ne samo Zlatibora, već uopšte, je što 90% personala radi od prvog dana. Poverenje, osećaj „kao kod svoje kuće“, je od početka bila filozofija za upravljanje hotelom, što ih čini prepoznatljivim i poželjnim mestom za boravak domaćih, ali i sve više stranih gostiju. Hotel je jednak živom organizmu i zahteva stalne intervencije, renoviranja i adaptacije, one radikalne svakih 5-10 godina što se radi i u hotelu Olimp.

Gostima hotela na raspolaganju je 36 soba kvadrature od 26-36m2, kao i 7 apartmana kvadrature od 50-80m2. Komfor, odnosno, prostranost i enterijer okupan svetlošću je nešto što je zajedničko za celokupan smeštajni kapacitet. Bez obzira na vrstu smeštaja, osećaj topline i udobnost je nešto što krasi svaku smeštajnu jedinicu u hotelu. Restoran sa 120 mesta, domaće i internacionalne kuhinje neće vas ostaviti ravnodušnim.

Velnes i spa centar Hedona predstavlja pravi biser hotela i jedan je od najvećih u zemlji i prostire se na 1.400m2. Uz predivan ambijent gosti imaju priliku da uživaju na zatvorenom bazenu sa đakuzijem, parnim kupatilom, finskoj sauni, biosauni, kaldarijumu, tepidarijumu, fitnesu… Spa centar je otvoren i za goste koji nisu smešteni u samom hotelu kroz program celodnevnih ili višečasovnih ulaznica. U okviru velnes centra nalazi se i fitnes sala sa najsavremenijim spravama za sve grupe mišića. Iskusni instruktori su na raspolaganju za stručne savete, ali i za personalizovane programe vežbanja.

Tokom letnjih meseci rashlađenje i osveženje gosti mogu pronaći na otvorenim bazenima. U sklopu se nalaze veliki olimpijski i dečiji bazen sa baštom i restoranom. Prava posebnost je što su oni kao i zatvoreni bazen napunjeni prirodnom, izvorskom, magnezijumskom vodom iz bunara koji se nalazi u dvorištu hotela.

Konferecijska sala kapaciteta 100 mesta ima svu potrebnu tehničku opremu koja pruža mogućnost za organizaciju različitih poslovnih događaja poput seminara, predavanja, radionica. Vip salon je na raspolaganju i može se koristiti u više namena. Prostor za kafe pauze po potrebi se može pretvoriti u funkcionalnu salu od 30 mesta. Pravi mali raj za mališane predstavlja dečja igraonica opremljena sa lavirintom na tri etaže. Za razonodu i opuštanje gostima su na raspolaganju i bilijar sala sa stonim tenisom.

Jedan od najpoznatijih obeležja hotela Olimp svakako su i vrhunski sportisti, timovi i reprezentacije koji odsedaju u hotelu i obavljaju pripreme za svetska takmičenja. Ponosni su na činjenicu da su kao domaćini priprema učestvovali jednim malim delom na njihovom putu do velikih uspeha. Neki od klubova koji su bili gosti hotela su: Košarkaški klub Panatinaikos-Atina, KK CSKA-Moskva, KK Dinamo-Moskva, Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, Muška košarkaška reprezentacija Jugoslavije, Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore, Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Vaterpolo reprezentacija Srbijeta, FK Crvena Zvezda, KK Partizan, KK Oldenburg-Nemačka, kao i sve košarkaške i fudbalske mlađe selekcije. Hotel Olimp je dugo godina bio i baza FSS za dobijanje licenci za fudbalske trenere.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Počela pretprodaja kompleta karata za 24. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“

Oglasna Tabla

Narodna biblioteka Užice obeležila slavu i 163 godine od osnivanja

Oglasna Tabla

Matija Bećković: „Zlatibor je moćna planina“ (VIDEO)

Oglasna Tabla