Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

HORES: Molba Kriznom štabu da restorani hotela umesto do 18, rade do 21 sat

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) saopštilo je danas da je uputilo molbu Kriznom štabu Vlade Srbije, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija da hotelski restorani, umesto do 18 sati, rade do 21 sat kako bi gostima mogla da se posluži unapred plaćena večera.

„U hotelima zimskih centara trenutno se nalazi oko 6.000 gostiju koji su platili večeru koja traje od 18 sati do 21 sat, a odlukom Kriznog štaba restoranima je dozvoljen rad do 18 sati“, rekao je za Betu direktor HORES-a Georgi Genov.

„Odlukom Kriznog štaba restorani u hotelima radili bi najkasnije do 18 časova i posle tog vremena, hoteli bi jedino kroz uslugu room servisa i dostavljanjem lanč paketa, mogli da usluže večeru“, navodi se u saopštenju HORES-a.

Dodaje se da najveći broj hotela nije u prilici da se, za tako kratko vreme, ni tehnički, ni organizaciono pripremi, jer je nemoguće za dan, ili dva dodatno angažovati veliki broj konobara i nabaviti ogromnu količinu plastične ambalaže za dostavu hrane u sobe.

Ističe se da su gosti hotela uplatama boravka za novogodišnje praznike, uplatili i večeru, koju sada hoteli ne mogu adekvatno da usluže.

HORES podseća da su i mnogobrojni restorani, koji primenjuju sve propisane higijenske i saniratne mere, već nabavili neophodnu hranu za usluge za 31. decembar i 1. januar.

Navodi se da je HORES zatražio tumačenje odluke Kriznog štaba od nadležne zdravstvene inspekcije prema kome „gosti hotela mogu do 18 časova da koriste restoranske uluge i da završe večeru do 18 časova“.

To je, prema oceni HORES-a, teško izvodljivo obzirom i na to da je oko 30 odsto porodica sa decom.

Izvor:danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА