ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

HORES: Molba Kriznom štabu da restorani hotela umesto do 18, rade do 21 sat

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) saopštilo je danas da je uputilo molbu Kriznom štabu Vlade Srbije, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija da hotelski restorani, umesto do 18 sati, rade do 21 sat kako bi gostima mogla da se posluži unapred plaćena večera.

„U hotelima zimskih centara trenutno se nalazi oko 6.000 gostiju koji su platili večeru koja traje od 18 sati do 21 sat, a odlukom Kriznog štaba restoranima je dozvoljen rad do 18 sati“, rekao je za Betu direktor HORES-a Georgi Genov.

„Odlukom Kriznog štaba restorani u hotelima radili bi najkasnije do 18 časova i posle tog vremena, hoteli bi jedino kroz uslugu room servisa i dostavljanjem lanč paketa, mogli da usluže večeru“, navodi se u saopštenju HORES-a.

Dodaje se da najveći broj hotela nije u prilici da se, za tako kratko vreme, ni tehnički, ni organizaciono pripremi, jer je nemoguće za dan, ili dva dodatno angažovati veliki broj konobara i nabaviti ogromnu količinu plastične ambalaže za dostavu hrane u sobe.

Ističe se da su gosti hotela uplatama boravka za novogodišnje praznike, uplatili i večeru, koju sada hoteli ne mogu adekvatno da usluže.

HORES podseća da su i mnogobrojni restorani, koji primenjuju sve propisane higijenske i saniratne mere, već nabavili neophodnu hranu za usluge za 31. decembar i 1. januar.

Navodi se da je HORES zatražio tumačenje odluke Kriznog štaba od nadležne zdravstvene inspekcije prema kome „gosti hotela mogu do 18 časova da koriste restoranske uluge i da završe večeru do 18 časova“.

To je, prema oceni HORES-a, teško izvodljivo obzirom i na to da je oko 30 odsto porodica sa decom.

Izvor:danas.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Облачно, суво и топло – температура до 21 степен

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први сертификовани органски сир и кајмак прави се од млека крава са златиборских пашњака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пољопривредници: Министарство да објасни зашто не испуњава договорено

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечна децембарска плата 95.093 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Екипа ЛУ Златибор успешна у такмичарском делу Сабора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичке организације Херцег Новог и Ужица потписале споразум о сарадњи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хип хоп журка у ГКЦ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Неколико хиљада бахатих возача на корак од одузимања возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас Свети Симеон Мироточиви

ОГЛАСНА ТАБЛА