Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Хладњачарима дозвољено одгалање исплате кредита на 12 месеци како би измирили претходне дугове према малинарима

Влада Србије донела је закључак о давању сагласности да се у вези са Одлуком Народне банке Србије о привременим мерама за банке у циљу адекватног управљања кредитним ризиком у портфолију пољопривредних кредита у условима отежане пољопривредне производње, предузму мере да дужници – лица која се баве откупом и складиштењем воћа у хладњачи у складу са прописима, којима је омогућен репрограм кредита, испуне у потпуности уговорне обавезе према пољопривредним произвођачима малина.

Доношење овог закључка је предложено у циљу ублажавања последица насталих у сектору малинарства услед пада потражње за малином.

У образложењу се наводи да због макроекономских померања на светском тржишту, економске кризе, као и смањене потрошње јагодастог воћа, одређене количине воћа нису продате, остале су ускладиштене у хладњачама, а произвођачи нису исплаћени за воће које су предали откупљивачима.

Овом одлуком Влада Републике Србије помаже хладњачарима у одлагању обавеза исплате кредита на 12 месеци како би измирили дуг из претходног откупа према примарним произвођачима малина, наведено је у саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и вдопривреде.

Екапија

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са Невеном Буча (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас у Србији претежно сунчано, до 22 степена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм ПРО представљен у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у Ужицу Фестивал хорскe музике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посни колач на води

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сурвајзвери – полигонско такмичење за основце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се славе Младенци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Две медаље за атлетичаре Ужица на кросу Централне Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Променљиво време – облачно и топло до 19 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА