ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Хладњачарима дозвољено одгалање исплате кредита на 12 месеци како би измирили претходне дугове према малинарима

Влада Србије донела је закључак о давању сагласности да се у вези са Одлуком Народне банке Србије о привременим мерама за банке у циљу адекватног управљања кредитним ризиком у портфолију пољопривредних кредита у условима отежане пољопривредне производње, предузму мере да дужници – лица која се баве откупом и складиштењем воћа у хладњачи у складу са прописима, којима је омогућен репрограм кредита, испуне у потпуности уговорне обавезе према пољопривредним произвођачима малина.

Доношење овог закључка је предложено у циљу ублажавања последица насталих у сектору малинарства услед пада потражње за малином.

У образложењу се наводи да због макроекономских померања на светском тржишту, економске кризе, као и смањене потрошње јагодастог воћа, одређене количине воћа нису продате, остале су ускладиштене у хладњачама, а произвођачи нису исплаћени за воће које су предали откупљивачима.

Овом одлуком Влада Републике Србије помаже хладњачарима у одлагању обавеза исплате кредита на 12 месеци како би измирили дуг из претходног откупа према примарним произвођачима малина, наведено је у саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и вдопривреде.

Екапија

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица