OGLASNA TABLA – INFO
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Hiljade čamaca i ovog jula zaploviće Drinom

Bajina Bašta – Iako je održavanje svih letnjih manifestacija bilo pod znakom pitanja, usled pandemije korona virusa, ljubitelji najbolje žurke na otvorenom na Balkanu, nemaju razloga za brigu, jer čuvena Drinska regata biće održana po planu.

„Drinska regata biće održana kao i svake godine, krajem jula. To je manifestacija na otvorenom i nema razloga da bude otkazana. Biće ispoštovane sve epidemiološke mere, koje bude preporučila struka, kako bi regata prošla u njaboljem mogućem redu. Do održavanja ćemo regulisati sve detalje. Cela opština živi za ovu manifetaciju. Svi će kao i inače, biti maksimalno posvećeni i uključeni u njenu organizaciju“, izjavio je za RINU, predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović.

Drinska regata svake godine okupi preko 30 hiljada ljudi iz zemlje i inostranstva, a ove sezone očekuje se još veći broj domaćih gostiju, zbog novonastale situacije.
„To je svojevrsni brend naše opštine i nešto po čemu nas prepoznaju u celom svetu. Uz planinu Taru, reka Drina je naš najveći turistički potencijal. Iz godine u godinu, sve je veći broj posetilaca koji se odlučuju da ceo, ili deo svog odmora provedu upravo na teritoriji Bajine Bašte“, naglasio je Filipović.

Turistička ponuda ove opštine iz godine u godinu sve je bogatija, pa je broj noćenja porastao na pola miliona. Jedan od prepoznatljivih simbola svakako je i kućica na Drini, čija fotografija je obišla čitav svet.

„Kućica na Drini je od kolibe za odmor postala svetski hit, a svoju popularnost stekla je zahvaljujući mađarskom fotografu Ireni Beker, koja je učestvovajući na foto-safariju uhvatila odličan kadar, fenomenalno svetlo i najlepšu sliku sa Drine poslala u svet. Njena slika nastala je u oktobru 2011. godine, prvo je na svetskoj mreži Nacionalne geografije bila proglašena za sliku dana, a zatim i za fotografiju meseca avgusta. Od tog trenutka nastaje magija, fotografija kućice na Drini obišla je čitav svet i doživela popularnost neslućenih razmera, a Bajina Bašta postala atraktivna turistička destinacija“, rekao je Boriša Čolić iz NP Tara.

Nezaobilazna tačka i sve intersantnije domaćim turistima je i Zaovinsko jezero, koje ovog proleća beleži rekordnu posetu. Vrlo je popularno kod ronilaca koji su česti gosti, ali i kod ribolovaca jer je u ovim vodama evidentirano 14 vrsta riba. Na Zaovinama se nalazi oko 50 odsto flore cele planine Tare, a na ovom području do sada je utvrđeno prisustvo oko 600 biljnih vrsta.

RINA (GZS)

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kuvekalović: Akontna cena vilameta 200, prva klasa mađarske sorte fertodi 210 dinara

Oglasna Tabla

Leskovačka mućkalica: Zaštitni znak srpske kuhinje

Oglasna Tabla

Kako je Švedska profitirala od izbegavanja karantina

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Narodne stranke Užice

Oglasna Tabla

Kon: Ovo je nedelja maksimuma zaraze

Oglasna Tabla

Rusija napravila lek protiv Kovida — jesenjeg talasa neće biti

Oglasna Tabla

Spremite kišobrane, do srede oblačno sa kišom, ponegde kratkotrajne nepogode

Oglasna Tabla

Ombudsman kontroliše rad Zdravstvenog centra u Užicu posle smrti dve osobe iz Sjenice

Oglasna Tabla

U sve ambulante Zlatiborskog okruga stigli PCR testovi

Oglasna Tabla