19.6 C
Uzice
август 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

„HILANDAR-NEOČEKIVANO PUTOVANJE“ IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SRETENA VUKOVIĆA U SEVOJNU

„Hilandar- Neočekivano putovanje“, naziv je izložbe fotografija autora Sretena Vukovića koja će biti otvorena u holu osnovne škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu u sredu 26. oktobra u 18, 30. Umetničke fotografije Hilandaru, našem poznatom mestu hodočašća, dodaju još jednu dimenziju koju Sreten Vuković stvara, onako kako kreativnost i inspiracija, ali i poznavanje tajni „zanata“ umetnika mogu nadograditi već poznate stvari, pojave i objekte, te tako postaje prostor sličan onom gde je sniman fim „Hobit, neočekivano putovanje“.

489

Ne podvrgnuvši se isključivo religijskim simbolima u službi vere, već ih, uz izuzetno poštovanje, podiže na nivo mističnih priča, uz maštu koja teži stvaranju jednog novog sveta, Vuković kroz ove fotografije pokazuje da je ljudsko oko, um i kreativnost oličenje božijeg lika jednako sposobnog da stvari vidi na različite i materijalne i duhovne načine.
Izložbu prati muzička varijacija na temu kompozicije „The Misty Mountains Cold“ (film „Hobit – Neočekivano putovanje“), a koju je za realizaciju ove izložbe aranžirala i otpevala Jelena Dobrić.

671-e1449793058504

“Hilandar –Neočekivano putovanje” do sada je postavljano u izložbenim prostorima u Arilju, Požegi, Čajetini i Sremčici, a priliku da obogati svoju spoznaju o duhovnosti našeg sakralnog mesta kroz umetniču imaginaciju Sretena Vukovića, imaće i publika u Sevojnu od 26. oktobra do 10. novembra.
Izložba se realizuje kao deo programa projekta Kult. Kota Sevojno u realizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom “Minimas” iz Sevojna, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Sevojno. Parteri na projektu su OŠ “Aleksa Dejović” i Kancelarija za mlade Sevojno.

hilandar_5761

Sreten Vuković je rođen 1973. godine u Požegi, a njegovo ime potpisano je na špicama velikog broja emisija TV Požega, Telemarka, ali i drugih TV kuća u zemlji i inostranstvu, kao snimatelj i montažer. Radio je kao direktor fotografije i snimatelj na višestruko nagrađivanom filmu “Restart” reditelja Dejana Petrovića. Bavi se fotografijom,animacijom, web i grafičkim dizajnom. Autor I koautor je velikog broja nezavisnih produkcijskih video radova. Trenutno ima status slobodnog umetnika, i u najvećem se bavi nezavisnom video i foto produkcijom.

hilandar_6010

hilandar_6038

hilandar_6107

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Masimo Savić održao spektakularan koncert u Užicu i publici priredio nezaboravno veče (VIDEO+FOTO)

Oglasna Tabla

Treći dan Žestivala bio je rezervisan za decu i samo za decu (VIDEO)

Oglasna Tabla

U petak pretežno sunčano i veoma toplo

Oglasna Tabla