август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

HEROJ NEBA – MAJOR GORAN SAVIĆ 1973 – 2012.

Prošlo je pet godina od kada je tragično nastradao major Goran Savić, koji je bio ponos Vojske Srbije. Nastradali major bio je jedan od najcenjenijih pilota srpskog vazduhoplovstva, a kolege kažu da su mu, pored aviona, najveća ljubav u životu bila dva sina.

Pilot Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije, major Goran Savić, koji je podlegao povredama zadobijenih prilikom pada aviona Lasta u Novoj Pazovi, bio je jedan od najcenjenijih pilota u VS.

„Nova Pazova je zahvalna majoru Goranu Saviću na nesebičnom žrtvovanju, jer je svesno ugrozio svoj život da bi spasao druge. To može samo junak!“, istakli su predstavnici ove opštine, a u znak sećanja na Gorana, jedna ulica sada nosi naziv po njemu, kao i ulica u Čajetini. U Novim Banovcima je i jedan vrtić dobio naziv „Heroj major Goran Savić“, a njegova spomen bista nalazi se u Čajetini, gde je žive njegova majka i brat.

Major Goran Savić od oca Mihaila, rođen je 5. decembra 1973. godine u Zenici – Bosna i Hercegovina. U Vojsci Srbije je od 27. septembra 1997. godine, a u Centru za letna ispitivanja TOC-a od 13. jula 2011. godine.

Danas su članovi Savićeve porodice, rukovodstvo opštine Čajetina i MZ Čajetina. položili vence na spomen bistu majora Gorana Savića.

Žrtvujući sebe, spasio je druge. Neka mu je večna slava!

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama povišica 15 odsto?

Oglasna Tabla