ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Хероина! Човек се срушио на фудбалској утакмици, Јована му спасила живот, па скромно поручила: само сам радила свој посао

Мало који навијач ће бити задовољан ако се фудбалска утакмица заврши резултатом 0:0, али након једне такве која је одиграна у Првој лиги Србије, нико нема право да буде незадовољан

Златибор је као домаћин играо против ИМТ-а у 15. колу другог по рангу такмичења у Србији. Нисмо добили хероја који је голом, одбраном или било каквим потезом решио меч, али смо добили хероину.

Јована Маричић, лекарка тима са Новог Београда, уз помоћ колега из ФК Златибор, спасила је живот човеку којем је позлило током меча.

У питању је један од редара који је пао на земљу, након чега су лекарски тимови два клуба експресно реаговали.

Јована је објаснила детаље драматичног догађаја који је срећом имао леп крај.

– У другом полувремену се један од редара срушио, па су одмах ушле обе лекарске екипе. Њихов физио је успео да склони језик, а ја сам пласирала аирwаy и ослободила дисајни пут и човек је продисао, а био је скроз плав. Успели смо да га повратимо, а кад смо га освестили био је скроз конфузан, није знао где се налази. Потом смо га спаковали у санитет и послали у болницу у Чиготу, одакле су јавили да је стабилно, а да је по пријему имао притисак 200 са 110 – рекла је Јована за Курир.

Она је поносна на оно што је урадила заједно са колегама из Златибора, али истиче да је све то био само радни дан, „мало“ другачији од осталих.

– Добила сам овације од публике и после утакмице су сви пришли да се захвале и да честитају, од делегата до осталих редара. Ја сам им рекла да смо само радили свој посао, али стварно је осећај невероватан – закључила је Јована Маричић.

Иначе, Јована је велики љубитељ спорта и, између осталог, редован је посетилац утакмица омиљеног српског нижелигаша, ФК Миљаковац.

Јована је дипломирала на Медицинском факултету у јулу 2021. године, тренутно је на докторским студијама из спортске медицине, добила је специјализацију из физикалне медицине и рехабилитације, а поред тога и обавеза у ФК ИМТ, ради као сарадник у настави на Институту за медицинску физиологију.

Део 2022. године је провела у Бразилу на размени студената где је имала стручну праксу у другој највећој болници те државе код професора Рената Силве, највећег стручњака за трансплатацију јетре у Бразилу.

Извор и фото: Курир спорт

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радник са просечном платом за литар уља ради 25 минута, за веш машину осам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Константан пад производње и прераде кромпира у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току Јавни позив за подстицаје за набавку опреме и механизације у сточарској производњи, подношење захтева до другог октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње исплата једнократне помоћи за 1,1 милион деце у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА