16.2 C
Uzice
мај 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Havarija na toplovodu, 70 zgrada i 10 kuća u centru Užica bez grejanja

Zbog pucanja toplovodne cevi kod Narodnog pozorišta bez grejanja će do večeras biti veći deo Užica.

Havarija se dogodila na magistralnom toplovodu kotlarnice „Blok Zlatibor“, na raskrnici ulica Kralja Petra i Marije Mage Magazinović, i hladnih radijatora ostavile veći deo šireg centra grada.

JKP „Toplana“ nema podatke o broju Užičana čiji su stanovi ostali bez grejanja, a procena je da se radi o trećini ukupnog broja korisnika ove usluge u gradu.

– Grejanja nema u 70-ak zgrada i desetak kuća, što je oko 115.000 kvadrata grevnog prostora u domaćinstvima i poslovnim objektima – rečeno je „Blicu“ u ovom preduzeću.

Kvar bi trebalo da bude saniran do večeras, a građanima koji koji će do tada morati da se snađu da bi zagrejali prostorije, režim grejanja će biti produžen do 23 sata.

Uzrok pucanja cevi je njena dotrajalost – postavljena je pre više od 30 godina. Istovetno je bilo i pre mesec dana kada je, desetak metara od mesta gde majstori „Toplane“ rade na otklanjanju kvara, takođe pukla cev.

– U planu je zamena celog toplovoda na ovom pravcu, ali dok se to ne uradi, postoji opravdana bojazan da će se tokom grejne sezone dešavati slične havarije – kazali su nam u „Toplani“.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor u srcu Hercegovine

Oglasna Tabla

Stamatović: Ostajem u SzS, ako imaju neke primedbe – mogu da me isključe

Oglasna Tabla

Srbija uvodi surogat majke: Zvaće se „rodilje“ i moći će da dobiju naknadu do 15.000 evra

Oglasna Tabla