ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА СРБИЈА

Хаос у западној Србији – изливају се реке, поплављене куће, у Трбушанима и покојници под водом

Пријепоље, Прибој, Гуча, Чачак – Хаос у овом делу Србије изаузвале су јаке кише које су падале преко 10 сати. У пријепољу су поплављене куће у насељу Залуг док набујали лим низводно прави огромне проблеме.  

Спасилачке екипе, као и екипе Србијавода су на терену у свим угроженим подручјима. Горан Пузовић директор Србијавода од јуче је на лицу места и командује акцијом  спасавања и покушајима да се заштити све што се заштити може.

Репортери ГЗС су у овом тренутку на свим локацијама које су угрожене.

Лим се излио у пријепољском насељу Бродарево Фото: ГЗС

 

Драматично у Пријепољу, Лим направио бројне проблеме

Бројне бујице довеле су многе житеље пријепољског краја на ивицу драме, нарочито је критично у Бродареву, Ивању и Залугу. У овом последњем селу вода је дошла до 50 домаћинстава, не помажу ни вреће са песком које су током претходне ноћи подељене житељима овог подручја.

Обилне падавине изазвале су и бројне одроне на путу ка граничном прелазу Гостун. У бродаревском насељу Јалија исељена су два домаћинства, а једно домаћинство у насељу Граховиште.

„Припадници Сектора за ванредне ситуације присутни су у Бродареву од јуче. Све време правимо насипе и бране од дзакова. Градјани су максимално изашли у помоћ и ти насипа су донекле успорити бојанке Лима, али ако киша настави овим темпом да пада илу Црној Гори и код нас те бране неће успети да зауставе воду. Тренутно о је угрожено више од 20 домаћинстава. Потопљено је и дечије игралиште у Јалији. Чинимо све што је у нашој могућности али бојимо се да ће природа бити јача“, казао је  Армин Мујезиновић, члан Општинског већа општине Пријепоље из Бродарева.

У пријепољском крају набујале реке направиле су проблем електрооривреди Србије, где је вода поломила више стубова на нисконапонској мрежи.

„Оно што посебно забрињава јесте то што киша и даље пада у пријепољском крају и на северу Црне Горе одакле долази велика количина воде – кажу мештани извештачу Гласа западне Србије.

Вода ушла у пет кућа у Прибоју, једно домаћинство евакуисано

Река Лим чији водостај расте из сата у сат огромне проблеме прави и у Прибоју. Вода се излила на неколико места, а прети да угрози и поједине стамбене објекте који се налазе у сливу реке.

„Вода се код мини хидроцентрале у месту Бањски чамац излила на магистрални пут који води ка Прибоју. То је црна тачка када причамо о изливању река на нашој територији, и због нижег терена ту често долази до плављења. Тренутно је прелаз могућ само теренским возилима. Ниво Лима тренутно стагнира, али уколико се настави јака киша у Црној Гори прети да угрози и бараке које се налазе у сливу реке” казао је за РИНУ, Драган Љељен члан општинског већа.

У прибојском насељу Лука, вода је продрла у пет кућа. Евакуисано је једно домаћинство Јањушевић, а међу члановима је и шестомесечна беба. Породица Јањушевић привремено је смештена у хотел Лим, где ће остати све док се не стекну услови за повратак у свој дом.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама