11.3 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Haos u Prijepolju Putnici satima čekaju da prođu kroz grad, deca nisu stigla u škole, a radnici na posao (VIDEO)

Ako su se prilike u Prijepolju, izazvane protestom malinara, sinoć mogle nazvati totalnim kolapsom, pravi opis stanja u ovom gradu jutros je – potpuni haos.

Sa obe strane sz barikede, koju su na magistrali prekjuče postavili mainari, trenutno su nepregledne kilometarske kolone vozila koje čekaju da prođu grad i iz prvaca crnogorske granice i iz pravca Nove Varoši.

 Da sve bude haotičnije, na Ivanjskom mostu preko koga je alternativinim putem preusmeravan saobraćaj kroz centar Prijepolja, jutors su se u opštoj gužvi zaglavila dva kamiona i dva autobusa zbog kojih je prolaz kroz Prijepolje nemoguć. Putnici su izašli iz zarobljenih autobusa i na putu čekaju da se Ivanjski most osposobi za saobraćaj.
Zbog gužve na Ivanjskom mostu vozači putničkih automobila prinuđeni su da koriste još jedan alternativni pravac, ali mnogo duži i preko uzanih brskih puteva, kroz sela Dučeva i Crna Stena.
Prolazak za kamione i autobuse ovim terenom je nemoguć. U samom gradu i na magistrali mnogo je kamiona koji su vozači jednostavno ostavili.
Na desetine srednjoškolaca iz Brodareva, Župe i okolnih mesta, jutros je zakasnilo na nastavu, a ima i onih koji uopšte nisu ni došli u školu. Mnoge firme svojim radnicima koje žive van Prijepolja danas su dale slobodan dan, a neke su i otkazale rad u drugoj smeni.

U 10 sati centrom Prijepolja trebalo bi da prođe defile učesnika Sportskih igara mladih, ali je veliko pitanje da li će to biti izvodljivo kroz zakrčene gradske ulice.

Noć na barikadi noćas je provelo oko 1.500 malinara iz Polimlja, jutors ih je znatno manje, a tokom dana, najavljeno je, u Prijepolje bi trebalo da pristignu i malinari iz još 13 opština zapadne Srbije.

Izvor: blic.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Prijavite se na obuku „Wine Service“ 15. aprila u Užicu

Oglasna Tabla

KRAĐA U UŽICU: Mladići opljačkali vrtić

Oglasna Tabla

Beloglavi sup otrovan?

Oglasna Tabla