Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Haos u čajetinskoj skupštini, umalo tuča, od pretnji do psovanja majke

Čajetina – Na jučerašnjoj sednici SO Čajetina zamalo je izbegnut fizički sukob između predsednika opštine Milana Stamatovića i odbornika SNS Đorđa Dabića. Naime, do incidenta je došlo nakon verbalnog sukoba predsednika opštine Milana Stamatovića i odbornika Đorđa Dabića, koji je u jednom trenutku silazeći sa govornice Stamatoviću navodno opsovao majku.

Naime, rasprava se vodila oko predloga da se Ustanova dečje odmaralište “Zlatibor” oslobodi plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta zbog rekonstrukcije i dogradnje dečjeg odmarališta “Golija” na Zlatiboru.

Odbornica Katarina Janković iz GG “Zlatiborski pogled” je postavila pitanje u vezi korišćenja hale koju ovo odmaralište ima jer je prethodnim sporazumom sa investitorom bilo dogovoreno da učenici zlatiborske škole koriste ovu salu za časove fizičkog vaspitanja i kako će se ovi objekti sada koristiti.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je odgovorio na ovo pitanje, rekavši da sportska hala pri odmaralištu “Golija” nije imala grejanje i da zato objekat nije mogao da se koristi tokom zimskih meseci, ali da su pojedina udruženja koristila halu odmarališta Golija.

“Mislim da je interes da se naprave ti dodatni sadržaji na Zlatiboru, bez obzira na neku politiku, zato što nas opština Užice smatra kriminalcima, lopovima, i svakavim nas imenima nazivaju iako koriste resurse naše i do sada su vodu sa Sušice koristili iz opštine Čajetina, ali dobro. To je njihov obraz i njihov moral i njihova neka politika,” rekao je Stamatović u svom izlaganju.

Stamatović je dalje rekao da će kad prođe neko vreme i SNS ode sa vlasti snositi odgovornost za to.

“Ne dobija se tu neki prostor nego se pokriva ulaz a gore se proširuju prostorije za sadržaje kao što je teretana slana soba i sauna pa će moći i naša deca da to koriste. Najlošije bi bilo da se zbog nekog našeg nerazumevanja to ne napravi. Neće oni biti doveka na vlasti, promeniće se nešto, doći će čovek sa Zlatibora da to vodi pa će biti malo drugačiji odnos, sada je bitno da se to odradi”, kazao je Stamatović za skupštinskom govornicom.

On je naglasio da je svima u interesu da se to uradi, da opština Čajetina ima razumevanja kao i da je skupština donela odluku, i da učestvuju u izgradnji tog objekta ali da čajetinske zvaničnike nikada ne pozivaju na otvaranje i prilikom posete ministara.
“Na svu sreću oni polako odlaze s vlasti a doći će razumni ljudi koji će to moći da realizuju i koriste. Kolegijalno bi bilo da dođe gradonačelnik Užica i obrazloži ovaj zahtev ako ima obraza da uđe u ovu skupštinu. Mi se ne bavimo politikom već poslom jer je ovo iznad nas i ovo će prevazići nas. To su objekti koji ostaju a ove nesreće nestaju, biće bitno samo ko je šta uradio”, kazao je predsednik opštine Čajetina.

Stamatović je kazao da ne žele da ospore ovaj zahtev za dogradnju dečijeg odmarališta “Golija” kao što to rade pojedini odbornici kada je u pitanju gondola.

Za diskusiju se potom javio odbornik SNS – a Đorđe Dabić koji je u svom obraćanju pozvao Stamatovića da da ostavku rekavši da zbog njegove politike inspekcije kontrolišu rad zlatiborskih privrednika i da je on predsednik svih građana opštine kao i da ne može za sve da okrivljuje Srpsku naprednu stranku.

“Nemojte biti nevaspitani, ovo je skupština lokalnog karaktera, vi morate da imate u vidu da kad pozivate na batinanje motkama, vešanje i razne druge nasilne metode dolaska na vlast, vi ste predsednik opštine, niste u poziciji kao što je tajkun Đilas, Jeremić i ostali koji nisu ni na kakvim državnim funkcijama, vi imate obavezu da se ponašate odgovorno i ne pozivate na nasilje ka političkim neistomišljenicima”, kazao je odbornik Dabić.

On je dalje nastavio da tako mogu da se ponašaju Đilas, Jeremić i kako je rekao “narkomančina” Sergej Trifunović.

“Pitajte sve privrednike na Zlatiboru koji su na udaru inspekcija zašto je to tako, a ja vam kažem da je to zato što ovde predsednik opštine poziva na batinanje, nasilnu smenu vlasti i kršenje zakona. Kada vi kršite zakon naravno da će inspekcije da dođu, da prave problem svim vašim privrednicima sa vašom ludačkom i šizofrenom politikom”, rekao je odbornik Dabić.

Potom je usledilo dobacivanje odbornika i predsednika opštine Stamatovića sa mesta, a mladi Dabić im je zatim kazao: “Koga ćeš bre ti da izbacuješ, ajde sedi tu jel ti jasno bre! Sedi nemoj da te…”. Međutim na snimku se ipak ne čuje jasno da li mu je psovao majku ili ne.

Zatim je Stamatović izašao za govornicu vidno iznerviran i replicirao odborniku Dabiću, rekavši da ima svedoke i da su svi čuli da mu je opsovao majku.

“Evo gospodo kako se ponaša mladi jurišnik, kaže da sam ludak, nenormalan i da mi psuje majku. Sram te bilo, motke su vaše, hoćeš da te podsetim kako upadate ljudima u kuću u Čičkovi. Ovo je ogledalo SNS. Nazivate ljude ludacima, lažovima, psujete mi majku koja je tvog oca podgajila, sram te bilo. Moja sestra i moja pokojna majka je podgajila tvog oca, pitaj ga, seti se, odrasli ste u mojoj kući. Kako vas bre nije sramota”, završio je svoju repliku Milan Stamatović.

 

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Учитељ: Најбољи ђаци су они који први разред почињу “неспремни”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Рукола: Спречава рак, за здравље костију, мршављење, имунитет, вид (рецепти)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посна пуњена погча: Хрскави доручак или вечера коју ћете волети

ОГЛАСНА ТАБЛА

И флаширана вода има рок трајања, шта треба да знамо?

ОГЛАСНА ТАБЛА

РХМЗ најављује јако захлађење почетком следеће седмице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прошле године пријављено 860 уједа паса, ко је одговоран: луталице или неодговорни власници

ОГЛАСНА ТАБЛА

У јануару најмања просечна примања била у западној Србији и Шумадији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у свету – италијански лекари „аутотрансплантацијом“ вратили вид слепом човеку

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 26. март 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА