OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Grujičić: Više bih cenila da su, pre pisma, zamenili kolege u kovid bolnicama

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu Danica Grujičić za otvoreno pismo lekara kaže da bi ga više cenila da je došlo nakon što su se te iste kolege ponudile da malo zamene lekare u kovid-bolnicama.

Govoreći o otvorenom pismu lekara, koje je podržalo više od 2.700 zdravstvenih radnika, dr Grujičić kaže da svako treba da izrazi svoje mišljenje, ali da bi ona volela da su te kolege i ponudile da malo zamene radnike u kovid centrima, pa onda da napišu pismo. To bi imalo mnogo veći efekat, nego što su samo napisali pismo, istakla je doktorka i rekla je da bi više cenila sve to.

„Ne vidim da su oni predložili nešto drugačije nego što je to predložio Krizni štab, mislim da u ovoj situaciji treba da pokažemo jedinstvo“, dodala je doktorka. Dajte da se izborimo, i da se posle izborimo za bolje uslove u zdravstvu, kazala je.

Doktorka kaže da ima problema u našem zdravstvu, ali da je dosta toga urađeno, podsećajući da nije bilo gama noža, X noža, da su dobili nove akceleratore i da bi bez toga danas mogli da zatvore Institut. Dodala je i da je otvorena Onkologija 2.

Upitana da li zna ko se iz njenog Instituta potpisao i da li će imati posledice, kaže da nije gledala spisak, ali da svako ima pravo da se potpiše i da joj tako nešto ne pada na pamet.

Više se žali na zakon koji, kako ističe, štiti neradnike, kojima se ne može ništa, pa isto prolaze i neradnici i oni koji rade perfektno.

Mišljenja je da će epidemija da oslabi u avgustu, a za jesen ima predlog…

„Postoje sada antivirusni lekovi (daju ih u Rusiji, na Zapadu), i treba ići na to da se nabavljaju ti lekovi koji sprečavanju razmnožavanje virusa… Vi ako ih uzimate na vreme, petog dana vi ste zdrav čovek“, kaže doktorka koja ističe da je u tome jako važna uloga lekara opšte prakse.

Ističe da treba, kao i inače, raditi na jačanju imunog sistema i čuvanju zdrave životne sredine i skeptična je po pitanju vakcine, jer, navodi, vidimo da ima slučajeva da kovid dobije ponovo onaj ko ga je preležao, tako da to zavisi, kako kaže, od mnogo faktora – imuniteta, sredine…

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju izjavila je da nedeljno, kad se pogleda broj pregleda, rade gotovo kao na nivou pre epidemije, ističući da ne postoje liste čekanja za operacije onkoloških pacijenata. Dodaje da je osmoro zaposlenih, trenutno, zaraženo koronavirusom, a da su dvoje od njih hospitalizovani.

Izvor: rs.n1info.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potvrđeno je 35 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19

Oglasna Tabla

Ko su poslanici iz Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije u parlamentu?

Oglasna Tabla

Večna kuća 833 srpska ratnika: Imena mladića kojih se više niko ne seća, a od srpskih turista retko ko svrati u Bizertu

Oglasna Tabla

U školama obavezne maske, za nepridržavanje slede kazne

Oglasna Tabla

Zapečene palačinke sa orasima

Oglasna Tabla

GradskI štab za vanredne situacije: Upozorenje zbog mogućih obilnih padavina

Oglasna Tabla

Podavili se mladunci beloglavih supova zbog turističkih helikoptera

Oglasna Tabla

Gradonačelnik Užica seli se u poslaničke klupe

Oglasna Tabla

Postrojenje za preradu otpadnih voda biće završeno do kraja avgusta (VIDEO)

Oglasna Tabla