ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Грујичић: Казна за пушење у затвореном да буде милион динара

Сутра бих увела потпуну забрану пушења у затвореном простору. Закон је завршен, сада иде на законодавство да се усклади са осталим законима и да се види да ли неке чланове треба мењати, истакла је министарка здравља др Даница Грујичић одговарајући о иницијативи за забрану пушења у угоститељским објектима.

„Оно што је важно је казнена политика, која мора да буде добро спровођена, односно инспекције морају ићи у контролу. Јер ако наплатите 5.000 динара некоме коме је пуна кафана, а све задимљено, онда нећемо ништа урадити. Али ако треба да плати казну од милион динара, онда мислим да ће се добро замислити“, нагласила је министарка здравља.

Грујучић је напоменула да забрана пушења у свим затвореним просторима не зависи само од ње, објашњавајући да сваки закон иде на увид свим министарствима и да „некад неко има некакву примедбу, а некад не“.

„Мислим да заиста више не треба као земља и као народ да се брукамо због пушења у затвореном простору јер, забога, то је сад неко велико задовољство кога не можемо да се одрекнемо. Нема никаквих проблема, ту је ћебе, грејалица, а баште су лети отворене свуда, па нека пуше до миле воље ако хоће. А да не говорим да треба мислити на карцином плућа који је у Србији у порасту, јер је доказано да 95 одсто оболелих од тог тумора чине пушачи или они који су били дугогодишњи пушачи“, закључила је Грујичић, додајући да електронске цигарете нису ништа мање опасне од обичних и да би њихов увоз забранила „колико сутра“.

Н1

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сладолед кошта око 1.800 динара, паркинг за цео дан преко 23.000

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило