Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Грујичић: Казна за пушење у затвореном да буде милион динара

Сутра бих увела потпуну забрану пушења у затвореном простору. Закон је завршен, сада иде на законодавство да се усклади са осталим законима и да се види да ли неке чланове треба мењати, истакла је министарка здравља др Даница Грујичић одговарајући о иницијативи за забрану пушења у угоститељским објектима.

„Оно што је важно је казнена политика, која мора да буде добро спровођена, односно инспекције морају ићи у контролу. Јер ако наплатите 5.000 динара некоме коме је пуна кафана, а све задимљено, онда нећемо ништа урадити. Али ако треба да плати казну од милион динара, онда мислим да ће се добро замислити“, нагласила је министарка здравља.

Грујучић је напоменула да забрана пушења у свим затвореним просторима не зависи само од ње, објашњавајући да сваки закон иде на увид свим министарствима и да „некад неко има некакву примедбу, а некад не“.

„Мислим да заиста више не треба као земља и као народ да се брукамо због пушења у затвореном простору јер, забога, то је сад неко велико задовољство кога не можемо да се одрекнемо. Нема никаквих проблема, ту је ћебе, грејалица, а баште су лети отворене свуда, па нека пуше до миле воље ако хоће. А да не говорим да треба мислити на карцином плућа који је у Србији у порасту, јер је доказано да 95 одсто оболелих од тог тумора чине пушачи или они који су били дугогодишњи пушачи“, закључила је Грујичић, додајући да електронске цигарете нису ништа мање опасне од обичних и да би њихов увоз забранила „колико сутра“.

Н1

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржана традиционална смотра рецитатора „Песниче народа мог“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бачено је 37.000 касетних бомби и 15 тона уранијума: Дан почетка НАТО агресије на СР Југославију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива које ће важити до 31. марта

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада донела решење: Поскупљују путарине, ево ко има попуст

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туберкулоза јесте болест прошлости, али и девети узрок смртности у свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

О значају пословања у туризму са основцима у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ученици осмог разреда полажу данас пробни завршни испит из математике

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ОСТАО НЕКАЖЊЕН: Навршава се 24 године од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за петак – 24. март 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА