ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od koronavirusa

„Grčka će platiti smeštaj turistima koji budu pozitivni na koronavirus tokom boravka u toj zemlji“, izjavio je u portparol grčke vlade Stelios Petsas.
„Biće smešteni u hotelu, a troškove će snositi država Grčka. To smo radili u prošlosti i nastavićemo i dalje“, rekao je novinarima Petsas, objavili su grčki mediji.

Petsas je podsetio da Grčka plaća smeštaj onima koji su došli u tu zemlju i moraju da ostanu u karantinu, otkad je Grčka zatvorila svoje granice.

– Hiljade ljudi prošlo je kroz proces karantina – naglasio je Petsas i naveo da se testovi na Covid-19 rade na međunarodnom aerodromu u Atini, a posetioci ostaju u hotelu jednu noć dok ne stignu rezultati testa.

Zatim, kako je dodao, u zavisnosti od rezultata testa na virus, turisti mogu ostati u sedmodnevnom karantinu ili pod strogim nadzorom 14 dana, ako su pozitivni.

– Nastavićemo s tom praksom, s jednom razlikom. Očekujemo daleko manji broj slučajeva, a nadamo se da ih neće ni biti, jer se epidemiološki ciklusi kreću na dole u evropskim zemljama odakle očekujemo turiste – rekao je portparol grčke vlade.

– Naš cilj je da obezbedimo maksimalnu sigurnost za meštane i turiste – naglasio je Petsas.

Međutim, on nije pojasnio hoće li Grčka, pored smeštaja, platiti i hranu i lekove turistima pozitivnim na Covid-19, preneo je portal B92.

Podsetimo, Grčka od 15. juna otvara granice za turiste iz 29 država, a za ulazak u zemlju nije potreban negativan test na koronavirus, niti je obavezana boravak u karantinu. Ipak, biće nasumičnog testiranja onih koju pređu granicu.

Izvor: vesti-online.com

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март