Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Грбић: Град Ужице један од градова са највише услуга социјалне заштите и план је да се повећа

Ужице – Град Ужице је један од лидера у Србији он финасира девет услуга социјалне заштите, и један је од ретких примера што се локалне самоправе задржавају на две, три основне услуге које се пружају, да ли је то помоћ у кући или лични пратилац, те персонални асистент, рекао је Слободан Грбић члан Градског већа за социјалну политику града Ужица.

„Свакако планирамо да проширимо број услуга, а такође и овим постојећим планирамо да повећамо опсег, неке услуге су се пружале на жалост само у центру града, а има потребе и за њихово пружање у руралним срединама. Све услуге су обједињене у оквиру Градског центар за пружање услуга социјалне заштите. Град Ужице у оквиру свог рада има 12 Удружења ОСИ, који дужи низ година постоје, имамо Удружења која постоје негде око 70. година, а најмлађе Удружење постоји око десет, петнаест. Они обухватају велики број нађших суграђана и пре свега увек истичем да су та Удружења пре свега партнери граду Ужицу, јер оно фактички служе као сервис за све оно што је потребно ОСИ. Kada се дође до одређених проблема када само Удружење не може да изађе у сусрет, онда се укључује град, наравно, у сарадњи са самим Удружењем”, навео је Грбић.

Ужице је редак пример који има посебну буџетску линију намењену за финансирање ОСИ.

„За текућу годину је издвојено 12 милиона, а за наредну планирамо повећање и то је у континуитету сваке године се повећава та буџетска линија где сва средства која су опредељена за Удружења ОСИ, пре свега иду на њихове програмске активности које имају у току године за материјалне трошкове које имају у току рада, као и за надокнаду рада секретара, где они са тим средствима имају обезбеђену сигурност што се тиче рада”, закључио је Грбић.

ГЗС/ПЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА