-2.2 C
Uzice
19 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Gradski prvoz grada Užica dostupan na Gugl mapi

Grad Užice je drugi grad u Srbiji, posle Niša, koji je u aplikaciji Google maps implementirao svoje linije sistema javnog prevoza, tako da od petka 21.juna aktivna je “live“ verzija na svih 7 gradskih linija.

Funkcionisanje Google maps aplikacije za koriscenje vozila javnog masovnog prevoza:
Kada se ukuca adresa na koju korisnik aplikacije treba da stigne, aplikacija prvo definiše najkraći put pešaćenja od trenutne lokacije korisnika do najbližeg stajališta, zatim prikazuje broj linije koju krisnik treba da koristi za prevoz i u koje vreme nailazi prvo vozilo na to stajalište, zatim koliko stajališta korisnik putuje, na kom stajalištu izlazi, i na kraju, koji je najkraći put pešačenja od stajališta do krajnje adrese koja je navedena.

Takođe korisnik ima opciju da planira svoje putovanje pa tako je moguće navesti željeno vreme dolaska ili kretanja na željenu adresu i tako precizno planirati svoje putovanje. Na primer ukoliko imate za cilj da na odredište stignete u 10 časova vi to unesete u aplikaciji i ona Vam kaže kada treba da krenete sa svoje lokacije kako bi stigli na odredište u željeno vreme.

Takođe u sistemu je implementiran i tarifni sistem na gradskim linijama tako da aplikacija daje informaciju i o ceni pojedinačne karte u vozilima koja se koriste na toj destinaciji.

U narednom periodu radi se na implementiranju i svih prigradskih linija u sistem.

U današnje vreme kada veliki broj građana ima pametne telefone, mogućnost korišćenja Google maps olakšaće kretanje kroz prikaz detaljnih informacija za korisnike sistema javnog prevoza.

Ovaj veliki projekat realizuje se pod pokroviteljstvom UNDP. Za realizaciju projekta od strane UNDPa angazovan je ekspert Andreja Glusčević koja je radila obuku zaposlenih u JP “Užice razvoj“ u odeljenju za Javni prevoz.

U procesu implementacije linija javnog gradskog i prigradskog prevoza na aplikaciji Google maps su gradovi Kragujevac i Subotica.

Izvor: uerazvoj.uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održana Izborna skupština Zdrave Srbije – Izabrani predsednik i tri potpredsednika stranke

Oglasna Tabla

Humani Petar i Nemanja sakupili 83.490 dinara za porodicu Milićević

Oglasna Tabla

Bake savetuju: ČETIRI namirnice koje nam jačaju imunitet!

Oglasna Tabla

Nekada TU-ČA, danas borba za prvaka Srbije!

Oglasna Tabla

Brže i jeftinije do novog pasoša u slučaju krađe ili gubitka

Oglasna Tabla

Marina Lazić na svoj rođendan prva doplivala do časnog krsta (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 19. januar

Oglasna Tabla

Данас је Богојављење

Oglasna Tabla

Preko 90 prijavljenih za plivanje za Časni krst u Užicu!

Oglasna Tabla