11.1 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Gradski prvoz grada Užica dostupan na Gugl mapi

Grad Užice je drugi grad u Srbiji, posle Niša, koji je u aplikaciji Google maps implementirao svoje linije sistema javnog prevoza, tako da od petka 21.juna aktivna je “live“ verzija na svih 7 gradskih linija.

Funkcionisanje Google maps aplikacije za koriscenje vozila javnog masovnog prevoza:
Kada se ukuca adresa na koju korisnik aplikacije treba da stigne, aplikacija prvo definiše najkraći put pešaćenja od trenutne lokacije korisnika do najbližeg stajališta, zatim prikazuje broj linije koju krisnik treba da koristi za prevoz i u koje vreme nailazi prvo vozilo na to stajalište, zatim koliko stajališta korisnik putuje, na kom stajalištu izlazi, i na kraju, koji je najkraći put pešačenja od stajališta do krajnje adrese koja je navedena.

Takođe korisnik ima opciju da planira svoje putovanje pa tako je moguće navesti željeno vreme dolaska ili kretanja na željenu adresu i tako precizno planirati svoje putovanje. Na primer ukoliko imate za cilj da na odredište stignete u 10 časova vi to unesete u aplikaciji i ona Vam kaže kada treba da krenete sa svoje lokacije kako bi stigli na odredište u željeno vreme.

Takođe u sistemu je implementiran i tarifni sistem na gradskim linijama tako da aplikacija daje informaciju i o ceni pojedinačne karte u vozilima koja se koriste na toj destinaciji.

U narednom periodu radi se na implementiranju i svih prigradskih linija u sistem.

U današnje vreme kada veliki broj građana ima pametne telefone, mogućnost korišćenja Google maps olakšaće kretanje kroz prikaz detaljnih informacija za korisnike sistema javnog prevoza.

Ovaj veliki projekat realizuje se pod pokroviteljstvom UNDP. Za realizaciju projekta od strane UNDPa angazovan je ekspert Andreja Glusčević koja je radila obuku zaposlenih u JP “Užice razvoj“ u odeljenju za Javni prevoz.

U procesu implementacije linija javnog gradskog i prigradskog prevoza na aplikaciji Google maps su gradovi Kragujevac i Subotica.

Izvor: uerazvoj.uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“

Oglasna Tabla

Požega: Ima da nas ima!

Oglasna Tabla

Osam medalja za karate klub „Uniline Sevojno“ u Čačku

Oglasna Tabla

“Krasnaja” Milica Ješić diplomirala u Sankt Peterburgu, pa se vratila u Srbiju da radi (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jednostavan i sočan: Kolač sa jabukama i pudingom kakav još niste jeli!

Oglasna Tabla

Naša sugrađanka Lidija Trmčić brani boje Srbije i našeg grada na Svetskom prvenstvu u karateu

Oglasna Tabla