9.7 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

GRADONAČELNIK UŽICA ODGOVORIO PREDSEDNIKU OPŠTINE ČAJETINA

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, u najnovijem odgovoru predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću i njegovim saradnicima, kaže da Užičani i Zlatiborci od njega očekuju da zaustavi Stamatovića u štetočinskom odnosu prema interesima ovog dela Srbije i da raskrinka „najvećeg srpskog domaćina“ u lažnoj priči o poštenju. Petković je Stamatoviću uputio i deset pitanja.
U saopštenju Petkovića se navodi:

Vidim da Vam posebno smeta što ogromna većina građana Zlatiborskog okruga pa i ja lično duboko verujemo i podržavamo sve ono što za dobrobit našeg kraja čini predsednik države Aleksandar Vučić. A ko uopšte, ko razmišlja svojom glavom, može da bude protiv kada vidi da je tek dolaskom Aleksandra Vučića krenula ubrazana izgradnja autoputa ka Užicu i Zapadnoj Srbiji?

Ima li i jedan zlatiborski i užički domaćin koji ne vidi da je jedino Aleksandar Vučić garant da će autoput Beograd – Sarajevo ići preko Užica i Kotromana?

Zašto samo Vama smeta to što se grade fabrike namenske industrije u našem kraju?

Sve ovo Vi vrlo dobro znate, ”najveći srpski domaćine”, ali je ključni problem, jer nema u svemu ovome Vašeg ličnog interesa.

Uveren sam da su svi shvatili da pričama o NATO bazama i o velikim svetskim temama pokušavate da izbegnete odgovore na pitanja koja ćemo Vam i ja i svi drugi postavljati sve dok se bavite politikom (pa i posle toga):

1. Zašto ste kreirali urbanistički haos na Zlatiboru? Zašto ste odobrili prijateljima da podignu one silne spratove u centru koji su ruglo i sramota cele Zapadne Srbije?
2. Zašto ste neracionalno potrošili desetine miliona evra novca dobijenog od prodaje narodne zemlje koju su Vam vaši predhodnici ostavili u nasleđe? Zašto ste dobar deo tog novca svih Zlatiboraca usmerili na račune pojedinih medija da bi veličali Vaš lik i delo?

3. Zašto ste uzeli kredit od 750 miliona dinara za nabavku gondole, počeli da plaćate kamatu na taj kredit, nabavili opremu koja rđa po Zlatiborskim livadama, a da niste još pribavili neophodne dozvole za gradnju? Da li ste svesni koliku ste štetu naneli na taj način svom narodu i koliko je to ponašanje daleko od ponašanja dobrog srpskog domaćina? Zašto ste, za kredit od 6,5 miliona eura, dali u hipoteku 35 hektara najbolje Zlatiborske zemlje koja po vama vredi oko 100 miliona ebra i zašto ste pod hipoteku, srpski domaćine, dali i zemlju pod najpoznatijim Zlatiborskim spomenikom?
4. Zašto niste zakonito sproveli javnu nabavku opreme za Gondolu? Kada je jedini ponuđač ponudio cenu veću od navedene u konkursnim uslovima, morali ste poništiti konkurs i krenuti u novu javnu nabavku. Umesto toga, Vi ste nastavili sa pregovorima i zaključili ugovor, što je strogo kažnjivo, jer obesmišljava postupak javne nabavke.

5. Zašto niste u budzetu opštine planirali raskode po osnovu kupovine opreme za gondolu što je zakonski preduslov za pokretanje postupka javne nabavke? Zbog ovakvih propusta gradonačelnici i predsednici opština po Srbiji su dobijali redovno krivične prijave. Kako to da Vi niste?

6. Zašto ste, kako stoji u izveštaju državnog revizora, izvršili nabavku dobara, radova i usluga bez sprovođenja javne nabavke u iznosu od 76.826.000 dinara?

7. Zašto ste po tom istom izveštaju sproveli pregovarački postupak bez javnog objavljivanja za nabavku usluge kreditnog zaduženja u iznosu od 100.000.000 dinara po osnovu hitnosti bez osnova? Da li su zbog toga kamate na te kredite dvostruko veće od tržšnih?
8. Zašto niste sproveli na zakonit način postupak javne nabavke za rekonstrukciju puta Rudine-Rožanstvo, već ste nezakonito sklapali anekse osnovnog ugovora, čime se obesmišljava postupak javne nabavke?

9. Zašto ste ugovarali davanje u zakup parcele na zelenoj pijaci koja je planirana za izgradnju saobraćajnice? Posledica tog štetnog ugovora je plaćanje naknade štete privatnom preduzeću od strane Opštine u iznosu od 6.509.930,46 din.

10. Zašto ste neposrednom pogodbom, u četiri oka, dogovorili kupovinu objekta za potrebe komunalnog preduzeća na Zlatiboru, vrednog 55,9 miliona dinara? Da li je to zbog interesa Vašeg naroda? Da se narod pita, morali ste se držati Zakona i sprovesti postupak javnog nadmetanja.
„Verujem da ćete i dalje izbegavati odgovore na ova pitanja jer ona ruše mit o Vašim velikim uspesima i Vama kao najvećem srpskom domaćinu. Lekovito je i za Užičane i za Zlatiborce, a posebno za Vas, da konačno prestane politička farsa čiji ste glavni junak u poslednjih godinu dana. Pre svega zbog zdrave Srbije“, navodi se u saopštenju Petkovića.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krčma Sirogojno (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetlana je napustila posao programera, sada gaji krave na Zlataru i nije se pokajala

Oglasna Tabla

Dejan Petrović sa svojim Big bendom napravio haos u Centru „Sava“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prodata „Budimka“

Oglasna Tabla

Danas je Svetski dan deteta

Oglasna Tabla

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla