ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Градоначелница Ужица обишла радове на реконструкцији амбуланте и цевовода у Севојну (ВИДЕО)

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Улагања у здравство јесу национални приоротет али и један од наших главних приориета, јер здравље Ужичана нама је на првом месту.
То показујемо свим активностима у претходном периоду али и плановима и пројектима које ћемо тек реализовати”, истакла је после обиласка радова на реконструкцији Здравствене амбуланте у Севојну градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Она је подсетила да је из буџета града опредељено око 9 милиона динара и да је ово прва озбиљна реконструкција од изградње тог објекта у оквиру које ће бити замењена столарија, урађена фасада, замењен део крова и урађена дренажа. Реконструишу се тоалети и освежава унутрашњи простор а у наредном периоду радиће се на обезбеђивању додатних средстава за унутрашњу столарију и подове.

“Посебно ми је задовољство што данас могу да најавим и да ћемо захваљујући средствима одобреним од стране ЕУ ПРО+ програма ући у комлетну реконструкцију АТД-а ( Диспанзера за плућне болести ) у Ужицу на коју се такође чека годинама. Укупна вредност тог пројекта процењена је на око 440 хиљада евра, уз учешће града од око 260 хиљада евра. Очекујемо потписивање уговора а након тога уследиће и остале неопходне процедуре.

Поред свих најављених улагања у наше здравстве установе од стране републике и ресорног министарства, тежимо да као локална самоуправа у складу са могућностима и сами допринесемо што вишем нивоу квалитета здравствених услуга и много бољим условима како за пацијенте, тако и за запослене”.

Градоначелница је задовољна и динамиком радова на реконструкцији магистралног цевовода, које изводи предузеће МПП Јединство Севојно.

“Град Ужице и ЈКП “Водовод” издвојили су 80 милиона динара за ове радове. Њиховим завршетком решиће се дугогодишњи проблем не само грађана Севојна већ и свих привредника јер смо у претходном периоду често имали пуцање цеви и проблеме у водоснабдевању”.

Како је истакао технички директор МПП Јединство Севојно Зоран Радибратовић, за месец дана колико трају радови на изградњи нове водоводне мреже завршено је 40% трасе.

“Први део је завршен од раскрснице до амбуланте у дужини од преко 600м2, постоји још један наставак у дужини од око 300м2, са друге стране 1800м2 магистралног цевовода је завршено, што је више од 50%. Овај рок који смо дали за завршетак магистралног цевовода до 30. јуна биће испоштован са наше стране. Следи нам договор са ЈКП “Водовод” са којим имамо изузетну сарадњу, везано за решавање техничких детаља у погледу каснијих прикључака и евентуалних тачака преклапања”.

Душко Љујић директор ЈКП “Водовод” подсећа да се поред магистралног цевовода поставља се и цевовод промера фи 100 у истој дужини, тако да је практично реч о дуплом послу о једном трошку.

“Израда новог цевовода условиће продужетак постављеног рока јер ће бити потребно додатно време да све кућне прикључке и све уличне одвојке пребацимо на новопостављени фи 100 цевовод. Ипак треба нагласити да ће, што се тиче водоводне мреже, ова улица бити комплетно завршена и неће бити потребе ништа радити наредних бар 50 година. Ово је један од највећих послова који се раде након фабрике воде у целом граду, јер је реч о изузетно захтевном послу”.
Важно је нагласити и да ће се водоснабдевање одвијати несметано, једино ће објекти на дан пребацивања на новоизграђену мрежу бити привремено искључени. На целој траси дугој око 2км има око 60 прикључака.

ГЗС / Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА