OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Gradonačelnica Užica obišla deo trase buduće obilaznice oko Užica

“Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije, koji su prepoznali značaj i važnost ovog projekta, doći će do izgradnje obilaznice oko Užica, čime će biti rešeno nekoliko velikih dugogodišnjih problema”, istakla je obilazeći deo trase buduće obilaznice gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Smanjićemo aerozagađenje koje nastaje kao posledica uticaja saobraćaja jer će teretni i autobuski saobraćaj biti izmešten iz grada čime se dodatno ubrzava protok saobraćaja u samom centru. I bezbednost svih učesnika u saobraćaju dižemo na viši nivo jer konačno rešavamo i problem raskrsnice kod Prve osnovne škole kralja Petra II.”

Gradonačelnica dodaje i da su imovinsko-pravni odnosi na celoj trasi buduće obilaznice rešeni.

“Projektovana vrednost radova veća je od 15 miliona evra, a obaveza Grada odnosi se na dostavljanje neophodne dokumentacije. Zbog toga su članovi formirane Radne grupe pri Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, predstavnici Užice razvoja i Grada Užica. Nadamo se da će projektno-tehnička dokumentacija biti završena do kraja ove godine, kako bi prvi radovi počeli početkom naredne.”

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović naveo je da Radni tim koji je formiralo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture povodom realizacije projekta obilaznice oko Užica, ubrazano radi na usaglašavanju planske dokumentacije.

“Obzirom da trasa buduće obilaznice obuhvata tri postojeća planska dokumenta – Plan generalne regulacije Bela Zemlja, Plan generalne regulacije Turica i Prostorni plan Užica neophodno je sve to sagledati i usaglasiti kako bi se što pre pristupilo izradi projektno-tehničke dokumentacije.”

Maksimović je naveo da je već naredne nedelje planiran sastanak Radnog tima u Beogradu kako bi se sagledao prethodni projekat obilaznice koji je radio Institut za puteve, a koji mora biti preprojektovan i urađen prema važećim zakonima i propisima.

Prema rečima Maksimovića verovatno će morati da se urade i nova geotehnička i geomehanička ispitivanja terena, a pred projektante će biti iznet i predlog da se na Sinjevcu ostavi priključenje na obilaznicu, kako bi se građanima tog dela grada olakšao pristup magistralnom putu ka Zlatiboru i na drugu stranu saobraćajnici ka Kadinjači i Bajinoj Bašti.

Radovi na obilaznici oko Užica počeli su najpre 1993. godine, a nastavljeni 2006. godine kada je izveden deo radova. Obilaznica je duga 4 846 metara, a najveći izazov predstavljaće izgradnja mosta dugog 252 metra.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Težak udes kod Požege, dvoje mrtvih

Oglasna Tabla

U Užicu više od 45 odsto vakcinisanih protiv kovida19!

Oglasna Tabla

U Gradskoj opštini Sevojno završeno asfaltiranje putnih pravaca po ugovorima iz prošle godine

Oglasna Tabla

Užice izdvaja novac iz budžeta za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Kondicioni trener Marko Sekulić izabran na mesto kondicionog trenera A tima reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Danas sunčano, toplo i vetrovito, temperatura do 30 stepeni

Oglasna Tabla

Malinarima će ovo biti jedna od najboljih godina

Oglasna Tabla

Iz crvene kovid zone na Zlatibor,prva grupa zdravstvenih radnika stigla u “Goliju”

Oglasna Tabla

Sve izvesniji početak radova na obilaznici u ovoj godini

Oglasna Tabla