ОГЛАСНА ТАБЛА
ИЗБОРИ 2024 УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Градоначелница Ужица: Нисмо се сакрили и нисмо побегли, суочили смо се са проблемом и даноноћно га решавамо

 

 

 

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ УЖИЦА

„И поред свих молби упућених представницима политичких странака и учесницима на предстојећим изборима да ситуацију на депонији Дубоко не користе у сврху своје промоције, они из дана у дан то чине све агресивније. Само због грађана Ужица, који имају право на истину још једном ћу и под моралном и сваком другом одговорношћу, па и Хипократовом заклетвом на коју се позивају, истаћи да су све информације које им саопштавамо истините. Истина је да је гашење пожара на депонији Дубоко при крају, као што је истина и да квалитет ваздуха мере Агенција за заштиту животне средине, Институт за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“ и Завод за јавно здравље Ужице и да су сви измерени подаци јавно доступни свима. Истина је и да је Одлука о оснивању депоније донета 2003. године од стране тадашње Владе, да је 2005. године председник општине Ужице Мирослав Мартић потписао уговор о оснивању, изградњи и коришћењу депоније Дубоко и да су сви њени директори до 2013. године били кадрови Демократске странке а од 2013. До 2018. Демократске странке Србије.
Такође желим да истакем да од почетка пожара на депонији Дубоко осим захтева за оставкама, уцена и претњи оних који би да ме обесе јавно на тргу, нисмо добили ниједан предлог који би нам помогао да проблем брже решимо. Верујем, да би сви они који данас траже моју и оставке мојих сарадника, под изговором моралне, етичке или било које друге одговорности то и учинили и побегли што даље. Е па управо у томе је разлика између нас и њих. Нисмо се сакрили и нисмо побегли, суочили смо се са проблемом, који, нагласићу нисмо створили, дан и ноћ радимо на његовом решавању и сигурна сам успећемо сопственим и свим напорима које чини држава. Колико год покушавали да умање вредност и значај инвестиције, она је огромна. 30 милиона евра, толико даје држава а Министарство заштите животне средине већ је расписало тендер за извођача радова. Реализацијом тог пројекта у који ће бити укључена и наука и струка, и где ће и грађани имати могућност да учествују својим сугестијама добићемо Центар за управљање отпадом по највишим стандардима и никада нико више неће доћи у ситуацију у којој смо данас.
Грађане подсећам и да смо управо захваљујући подршци Владе Републике Срије добили најсавременију фабрику воде, решили вишедеценијски проблем клизишта у Коштици, магистралног цевовода у Севојну, кишне и фекалне канализације у многобројним насељима. Ту подршку имаћемо и за изградњу обилазнице, градњу котларнице Међај, реконструкцију Здравственог центра и хале Велики парк. Ово је истина и ово су чињенице о којима ће грађани и нико други судити 2. јуна, а као одговорни и озбиљни људи спремни смо за такву врсту суђења“, наводи се у саопштењу за јавност градоначелнице Ужица.
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду