OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

Gradonačelnica Užica: Neće biti zatvaranja prolaza na gradskom trgu!

Gradonačelnica Užica stavila tačku na nagađanja i upozorenja da će biti promena kod prolaza na gradskom trgu i remećenja jedinstvene urbanističke celine.

Neće biti zatvaranja prolaza na gradskom trgu u Užicu preko puta MUP-a, izjavila je za Radio Lunu gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević istakavši da je taj prolaz površina za javnu namenu i da će tako ostati do daljeg.

Time je gradonačelnica otklonila nedoumice i neproverene priče koje su prethodnih dana kružile gradom i po društvenim mrežama o mogućem zatvaranju prolaza prema Policijskoj upravi, izgradnji i otvaranju poslovnog prostora na tom potezu.

–    Nikakav zahtev niti od stanara zgrade niti od bilo kog drugog lica, vezano za zatvaranje prolaza na trgu, nije stigao ni u Gradsku kuću, nije stigao ni u Gradsku upravu za urbanizam niti u JP Užice razvoj, navela je gradonačelnica Užica.

–    Odgovorno tvrdim da sve dok sam na čelu grada Užica neću potpisati jednu jedinu odluku koja nije u interesu mojih sugrađana i koja bi se protivila opštem interesu, poručila je Jelena Raković Radivojević.

Prolaz kod Trga partizana prema ulici Petra Ćelovića je deo jedinstvene urbanističke celine, kulturnog dobra pod zaštitom države.

Načelnik Gradske uprave za urbanizam, izgradnju i imovinsko pravne poslove Zoran Despić je potvrdio za Radio Lunu da je taj prostor kod stepeništa predviđen da se koristi kao javna pešačka površina, uz obližnji pešački prelaz, i da nisu u planu promene.

Despić je objasnio da prolaz ne može tek tako da se zazida i da je u slučaju bilo kakve gradnje na zaštićenom prostoru neophodno uraditi urbanistički projekat koji bi išao na javnu raspravu.

Procedura predviđa i podnošenje zahteva za dozvolu gradnje koje mora biti u skladu sa planskim dokumentom kako zahtev ne bi bio odbijen. U slučaju da je u skladu sa planskim dokumentom, kako je objasnio Despić, usledilo bi rešavanje imovinsko – pravnih odnosa i određivanje prava na vlasništvo na prostoru planirane gradnje.

Trg partizana u Užicu je javni prostor i arhitektonsko delo, građeno krajem pedesetih godina 20. veka po urbanističkom rešenju i idejnom projektu arhitekte iz Beograda Stanka Mandića.

Izvor: www.radioluna.info/Foto V.K.

SAOPŠPTENJE ZA  MEDIJE DEMOKRATSKE STRANKE UŽICE

Stranka Slobode i Pravde Užice ( 15.01.2021. godine)
Saopstenje za javnost – Trg neće pasti
Došli smo do nezvanične informcije da direktor JKP Stan Nijemčevič, inače poreklom iz Nove Varoši, vrši pritisak na stanare iz ulaza ulice Petra Ćelovića da potpišu saglasnost za zatvaranje prolaza izmedju zgrada na reliaciji MUP/Gradska, na Trgu, takođe se neprovereno pominje cifra od 5000 evra po ulazu. Ekipa podstaknuta pohlepom, ličnim interesom i podrškom SNS MegaBlej “urbanista“ zaboravlja samo par činjenica: da je Trg jedinstvena urbanistička celina i da je kao takav dobio Prvu medjunarodnu nagradu za ambijentalno rešenje prostora, da je zaštićen od strane države kao spomenik kulture od velikog javnog značaja. Dalje, prolaz takav kakav jeste, osmišljen je ne samo zbog estetike, slobode prolaza i prilaza, već i zbog cirkulacije vazduha, od strane mnogo stručnijih i pametnijih ljudi nego što su NijemčevićNovaVaroš&CO.
Ovo su podvlačimo nezvanične informacije koje smo dobili i koje delimo s javnošću, da bi svi bili upozoreni na mogući transfer od javnog dobra u private dzepove. Takođe podsecamo umešane da je pokojni gradski mangup Višnja, takođe kočićima obeležavao Trg i prodavao parcele naivnim zlatiborskim seljacima, ali sa mnogo više stila, da bi se prica prepricavala po boemskim kugovima u jednom drugom vremenu. Trg je sveto mesto svih Užičana i Trg neće pasti. Ako imate dodatnih informacija molim Vas da nas kontaktirate da bi podigli javnost na vreme i sprecili zloupotrebu javnog dobra.
Stranka Slobode i Pravde Užice

☝️☝️Dragi sugrađani, zbog nezvaničnih informacija koje su se brzinom svetlosti danas proširile našim gradom, a tiču se…

Posted by Narodna stranka Užice on Петак, 15. јануар 2021.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od predškolskog uzrasta do fakulteta neophodno 34.000 evra

Oglasna Tabla

Đerlek: Krajem juna bićemo blizu kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Virus kovid-19 potvrđen kod 136 lica u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Zavod za javno zdravlje Užice: Vakcinisano više od 28.000 građana, obe doze primilo 16.500

Oglasna Tabla

Zlato i bronza za streličare Zlatiborca

Oglasna Tabla

U ritmu nedelje sa Dragoljubom Stojadinovićem (VIDEO)

Oglasna Tabla

Kon: Tražili smo sednicu Kriznog štaba, upozoravamo danima da je potrebno pooštriti mere

Oglasna Tabla

Projekat Sušačka vrela – 1. faza počinje na leto (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 23. februar

Oglasna Tabla