ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Градоначелница Ужица и Никола Бертолини, шеф Одељења за сарадњу Делегације ЕУ у Србији, обишли радове у АТД-у (ВИДЕО)

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и Никола Бертолини, шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији, обишли су радове на реконструкцији зграде антитуберкулозног диспанзера (АТД), која се финансира средствима града Ужица (290 хиљада долара) и Европске уније( 200 хиљада долара) кроз ЕУ ПРО + програм.

“Имајући у виду ограничена буџетска средства локалних самоуправа не треба говорити о значају програма какав је ЕУ ПРО плус, захваљујући коме само у овој години у Ужицу реализујемо две инвестиције вредне 920 хиљада долара”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Овде, где се данас налазимо кроз два месеца добићемо потпуно енергетски саниран и реконструисан објекат површине око 900 квадрата, који ће допринети много вишем квалитету здравствених услуга које се пружају грађанима Ужица. Пројекат се реализује планираном динамиком и као што можете да видите завршени су спољни и у току су унутрашњи радови. О даљој намени овог простора у коме је током пандемије ковида 19 збринуто више од 150 000 људи одлучиће надлежни у Здравственом центру Ужице, али сам сигурна да ће услови рада и за запослене и за пацијенте бити далеко бољи”.

Уз захвалност донаторима из ЕУ, градоначелница подсећа и да ово није једини пројекат који се реализује кроз ЕУ ПРО + програм у овој години.

“Сјајне услове имаће сигурно и малишани из села Лужничке долине у новом вртићу у Карану, који ће бити отворен захваљујући адаптацији простора кроз исти програм. 430 хиљада долара вредни су изведени радови који се приводе крају и набавка намештаја и опреме која је у току.  Наравно морамо сачекати и све неопходне дозволе, како би вртић могао да прими кориснике.

Знамо да је град Ужице једина од 33 локалне самоуправе у којима се реализују два пројекта истовремено и на томе смо заиста захвални, али се и надамо да ћемо за партнере из Европске уније и даље бити поуздани сарадници на оваквим и другим пројектима. Све у интересу, што бољег квалитета живота, свих наших грађана”.

“Није изненађење да након прошлогодишње посете, у којој сам изразио задовољство начином на који град Ужице брине о најугроженијим становницима, сада, након годину дана, сведочим истом духу и напретку. Европска унија је присутна свуда где год можемо да сретнемо људе који деле наша начела. Брига о најугроженијим људима јесте прво од начела на којима је Европска унија основана, а овај град показује да заједно можемо да учинимо много и да можемо да се бринемо и о деци и о старијим људима.

Здравље и просвета су основа сваког друштва, а ми од овог града очекујемо пуно тога доброг”, закључио је Бертолини.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Унапређење родне равноправности уз подршку Владе Републике Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још један топао и сунчан септембарски дан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Враћају се мере против ковида: Обавезне маске у здравственим установама, тестирање пацијената…

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен деветнаестогодишњи младић из Ужица због удеса у ком је једна особа погинуле а три повређене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележен почетак реализације још једног пројекта прекограничне сарадње уз подршку ЕУ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је последњи дан за пријаву за 10.000 помоћи; исплата родитељима почиње 25. септембра

ОГЛАСНА ТАБЛА