ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Градоначелница у посети Удружењу сеоских жена Ужице

Недавно су жене из МЗ Горјани основале своје удружење, а градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић јуче их је посетила и пожелела им успешан рад. Овом приликом градоначелница је нагласила да су жене носиоци својих породица и заједница и да ће све њихове иницијативе увек имати снажну подршку града.

Истакавши да се настављају све активности везане за обезбеђивање неопходне инфраструктуре, реконструкцију школа, отварање вртића и обезбеђивање додатних садржаја у сеоским месним заједницама, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић је подсетила да град заједно са партнерима UN WOMEN неколико година уназад реализује пројекте везане за економско оснаживање жена.

“То радимо са жељом да женама предочимо све могућности, које су им на располагању у покретању сопственог бизниса и изласка на тржиште са производима, ручним радовима и свим оним стварима које праве у својим домаћинствима. Жене су носиоци својих породица, заједница и веома одговорних послова, а жене које живе у сеоском подручју кључне су за опстанак наших села. Зато сам данас овде да им поручим да ће као и до сада имати подршку града у реализацији будућих активности и остварењу циљева. Такође, желим да позовем и све остале жене да следе овај пример, да се удружују и да својим идејама и иницијативама, уз нашу подршку, стварају још бољи амбијент за живот и рад у својим срединама.”

Према речима Магде Думбеловић из “Удужења сеоских жена Ужице”, десетак жена се удружило јер су препознале значај заједничког наступа у промоцији и пласману производа.

“Ми смо основале удружење да би нашо село опстало, да би наше жене и млади остајали у селу, да би промовисали производе које правимо у нашим домаћинствима. Такође желимо да   позовемо друге жене да дођу и виде како је у нашем селу. Очекујемо да ћемо се више дружити, учити једна од друге, а кроз већу видљивост и присутност у јавности лакше ћемо проналазити тржиште за наше производе”.

У просторијама МЗ Горјани, “Удружење сеоских жена Ужице”, представило је своје производе, а Душан Ивановић председник УО “Локалне акционе групе Драгачево- Јелица-Западна Србија”, говорио је о примерима добре праксе из Словеније и земаља у окружењу и најважнијим циљевима локалне стретегије руралног развоја.

Град Ужицеа

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА