ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Градоначелница у посети првој ужичкој беби у 2023. години (ВИДЕО)

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић у пратњи сарадника посетила је прворођену бебу у 2023. години. Прва ужичка беба је Андреа Цвијовић из Севојна, рођена 1. јануара у 3.41 часова, на радост родитеља Марије и Стефана и четворогодишње сестре Тамаре.

Уз честитке породици Цвијовић, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић поручила је да ће град и у наредном периоду радити на оснаживању родитељства.

“Веома ми је драго што сам данас овде да породици Цвијовић честитам рођење кћерке и по традицији која траје годинама уназад малој Андреи уручим и симболичне поклоне. Град Ужице брине о најмлађима и то показујемо мерама које реализујемо, са циљем да беба у нашем граду буде што више. Поред новчаних накнада за незапослене породиље у износу од 60 хиљада динара и мајкама трећег и сваког следећег детета следује исти износ. Поред тога свака новорођена беба добија 15 хиљада динара и аутоседиште, а треће и свако следеће дете у породици има бесплатан боравак у ужичким вртићима. Увећали смо ове године и износ поклон честитке за прворођену бебу, тако да он сада износи 100 хиљада динара.

Знамо да све ово није довољно и зато ћемо и даље радити на унапређењу свих постојећих мера и увођењу нових, како бисмо родитељима пружили сто снажнију подршку. Стефану и Марији још једном честитам рођење кћерке а Тамари сестре, са жељом да овде не стану и да их у годинама које долазе буде више”.

“Драго нам је што град мисли о нама и са великим задовољством смо данас угостили градоначелницу Ужица. Хвала на указаној пажњи и поклонима”, рекао је отац Стефан Цвијовић.

Рођењу сестре, а сада и поклонима обрадовала се и четворогодишња Тамара, која нам је рекла да када није у вртићу време проводи са бебом.

Андреа је рођена 1. јануара 2023. године у 3.41 часова са одличним оценама, и на рођењу је била тешка 2,730 кг и висока 49 цм.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула