Градоначелница Ужица др Јелена Раковић ардивојевићпосетила је данас прву бебу рођену на територији града Ужица у 2024. години. Уз честитке родитељима Андријани и Драгану, градоначелница је Луки Јевтовићу уручила поклон честитку, чији износ је од прошле године увећан и износи 100 хиљада динара. И овом приликом она је нагласила да је подршка рађању и родитељству један од најважнијих приоритета.

“Радује нас податак да је у ужичком породилишту у протеклој години рођено 1 500 беба, и да је њих 594 из Ужица. Охрабрује и почетак ове године, јер од 1. јануара до данас рођено је 160 беба и према подацима из породилишта око 20 беба више у односу на исти период прошле године.

Уз све државне мере и стално увећање родитељског додатка и ми се трудимо да родитељство и рађање подржавамо у складу са нашим могућностима. Неколико година уназад увећавамо накнаде за новорођене бебе, па тако од 1. јануара накнада за свако рођено дете износи 20 хиљада динара, накнада за мајке трећег и сваког следећег детета 65 хиљада динара, а незапослене мајке трећег и сваког наредног детета добијају и додатних 65 хиљада динара. Уз накнаде новорођеним бебама следују и аутоседишта, као и претходних година. Наравно нису само ова издвајања оно чиме подстичемо родитељство. Огромна средства уложили смо у претходном периоду у реконструкцију, градњу и отврање нових вртића и притом омогућили бесплатан боравак у вртићима за треће и свако следеће дете у породици. И наставићемо да подстичемо родитељство и рађање, јер сложићете се, важнијег задатка у овом тренутку немамо”, поручила је градоначелница.

Лука Јевтовић је рођен 1. јануара, 46 минута после поноћи и прво је дете мајке Андријане и оца Драгана, који су изразили захвалност градоначелници на овом гесту пажње и поклонима.