Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима обишла је погоне компаније Sinterfuse (бившег Синтера) и разговарала са представницима менаџмента о пословању и даљем развоју ове фирме која упошљава више од 160 радника, углавном младих Ужичана.

“Заиста је било право задовољство обићи погоне компаније Sinterfuse и лично се уверитити зашто је ова фирма на добром гласу и по питању услова рада и по питању обима пословања. Нарочито ме радује и то што данас овде видим много младих људи, јер то је заиста велики успех и редак случај не само у Ужицу и околини, већ и у целој Србији. Са друге стране још више охрабрује податак да су ови млади људи задовољни на својим радним местима, условима рада, зарадама и многобројним бонусима које остварују”, истакла је градоначелница Ужица након обиласка неколико погона и разговора са запосленима.

Уз честитке менаџменту на досадашњем успеху, градоначелница истиче да су нам овакве команије данас веома потребне.

“Овде смо данас и да видимо на који начин град може да пружи подршку компанији, која по свему судећи има одличан потенцијал за даљи развој. Нема сумње да су нам овакве фирме и послодавци драгоцени и због тога ћемо урадити све што је неопходно да се даље развијају и да их у Ужицу у наредном периоду буде што више”.

Уз захвалност на посети, директор компаније Зоран Соколовић рекао је да му је задовољство што представници градског руководства могу да се на лицу места увере колико је ова релативно млада фирма напредовала.

“Драго ми је да можете да видите колико смо младих људи овде запослили и какав труд улажемо да те младе људе задржимо у нашој фирми у Ужицу. Иако смо једна од најмлађих фирми у Ужицу можемо да се похвалимо да смо успели да одређен број младих људи са факултетом вратимо у град, што је велики успех данас. Просек година запслених у делу фирме која чини 90 одсто производње је око 35 година”, док је просек код високо образованог кадра око 30 година.

Соколовић додаје да управо високо образовани кадар јесте дефицит и позива младе људе који су завршили машинство да се јаве у компанију.

Иван Тодоровић се после студија вратио у Ужице, како сам истиче захваљујући компанији која овде постоји и даје шансу младим људима

“Радим овде од 2019. године, задовољан сам и надам се да ће оваквих компанија бити много више у нашем граду”.

И Тијана Тошић се после студија економије вратила у Ужице.

“Веома сам задовољна и сигурна сам да је ово једна од ретких компанија која пружа могућност нама младима да се по завршетку факултета вратимо у свој град и у њему радимо посао за који смо се школовали”.

Ауто и авио индустрија су купци производа које на све стране света извози Sinterfuse, а који се делом на старим, а делом на новим машинама праве свакодневно 24 сата. Сви запослени најпре пролазе обуку а затим почињу да раде, а њих 60 обуку је прошло у матичној фирми King Engine Bearings у Израелу.

Производња биметалних трака, лежајева и чаура за авио и аутомобилску индустрију чине 90 одсто производње и константно се улаже у даљи развој. Управо је стиугла нова линија а у плану су и нове, што ће у наредних пар година резултирати запошљавањем још око 100 људи.

Град Ужице