https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

“Туризам се вратио. Пред нама су нови изазови и нове шансе”, поручено је са шесте по реду конференције, која је у организацији ТО регије Западна Србија отворена на Мећавнику у Мокрој Гори. Учеснике из Србије и земаља у окружењу поздравила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Уз добродошлицу свим учесницима овог значајног дводневног догађаја, градоначелница им је пожелела успешан рад и мноштво нових креативних идеја, које ће у будућности српски туризам подићи на виши ниво.

“Чињеница да се налазимо у најбољем туристичком селу на свету, у Мокрој Гори, може бити инспиративна у смислу на који начин афирмисати традиционалне, аутентичне вредности и предности свог краја и повезати их са савременим трендовима и потребама туриста. У том смислу, чини  ми се да је веома важно имати синергију културне понуде и туристичких дестинација. Ужице је на конкурсу Министарства културе проглашено за престоницу културе Србије 2024.године. Поносни смо што ћемо промоцијом нашег културно историјског наслеђа бити у прилици да на посебан начин представимо и наше туристичке локалитете – од хидроцентрале “Под градом”, тврђаве Стари град, кањона реке Ђетиње, неолитско насеље Стапарк- археолошки парк на отвореном, Потпећку пећину и многе друге просторе које вреди видети и упознати се са њиховом историјом”.

Мирослав Рађен директор ТО регије Западна Србија изразио је задовољство одзивом туристичких радника из Србије и земаља у окружењу и захвалност граду Ужицу и Министарству туризма и омладине, на подршци коју пружају у организацији овог догађаја, али и реализацији важних пројеката.

“Веома смо поносни што је град Чачак следеће године престоница културе а град Ужице национална престоница 2024. године, што говори у прилог томе да имамо значајну културну и туристичку понуду, коју ћемо и кроз овај пројекат додатно унапредити у наредном периоду. Добили смо и још једну лепу вест. Одобрен је наш пројекат прекограничне сарадње са БиХ, односно са  Тузлом, који је усмерен на еко туризам и активни одмор. О овим али и многим другим темама од значаја за развој туризма говорићемо током конференције, надам се уз велики број ваших коментара и предлога”.

Према речима директорке ТО Ужице Данијеле Ђорђевић Арсић, Мокра Гора најбоље туристичко село света, право је место за разматрање и усвајање нових идеја и иницијатива које ће допринети бољој промоцији свих туристичких потенцијала Србије.