ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Градоначелница поздравила учеснике IV Пијанистичког такмичења у Музичкој школи

Музичка школа “Војислав Лале Стефановић” домаћин је IV Пијанистичког такмичења у коме учествује више од 90 ученика из целе Србије. Отварању такмичења присуствовала је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сардницима.

Пожелевши добродошлицу ученицима и професорима из целе Србије, градоначелница је подсетила да  Музичка школа “Војислав Лале Стефановић” баштини традицију дугу скоро пола века и да генерације ученика које из ње излазе бележе веома значајне резултате.

“Поред успеха на домаћим и међународним такмичењима, није мали број ученика који своје школовање настављају на музичким академијама у земљи и иностранству, што показује да је ова школа веома значајан музичко образовни центар. Зато је посебно задовољство бити овде у вашем, али и друштву најбољих ученика из целе Србије. Драга децо, поштовани професори добродошли у Ужице, град који ће вас увек дочекати отвореног срца. Ја вам у име свих Ужичана желим успешно такмичење и наравно уживајте у музици, због које и јесте овде”, поручила је градоначелница.

Током два дана колико траје такмичење више од 90 ученика из Београда, Чачка, Краљева, Смедеревске Паланке, Трстеника, Ваљева, Новог Пазара, Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши и Ужица добиће прилику да провере, потврде и унапреде свој таленат и знање.

Циљ је, како поручују из Музичке школе “Војислав Лале Стефановић”, да такмичење већ наредне године прерасте у међународно са учесницима из околних земаља – Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА