ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Градоначелница поздравила учеснице четвртог Сабора Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре

Коло српских сестара Ужице домаћин је четвртог по реду Сабора кола срских сестара Србије, региона и дијаспоре. У Културном центру на Златибору одржана је Свечана академија, којој су поред представница 37 Кола, присуствовали и представници града Ужица и општине Чајетина.

У име домаћина присутне је поздравила председница Кола срспких сестара Ужице Слободанка Мира Станковић Ћирковић, изразивши задовољство и захвалност на указаном поверењу за организацију сабора после Крагујевца, Ниша и Подгорице, али и подсетивши да је коло у Ужицу обележило век постојања, о чему сведочи и недавно објављена монографија под називом “Мисија доброте”.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић поздравила је све присутне у име града Ужица и истакла да је поносна што може да присуствује догађају чији је домаћин Коло српских сестара Ужице, једна од малобројних организација, која иза себе има век постојања и што је најважније веома активног деловања, нарочито ако се зна да су малобројне организације одолеле утицају историјских, политичких и друштвених догађаја и упркос свим изазовима настављале свој рад.

“Свако време у том веку диктирало је активности, а сестре Кола не само у Ужицу, већ и свим градовима и опшинама из којих долазите прилагођавале су се и несебично пружале помоћ и подршку. Било као болничарке у ратним условима, или неко ко је у сарадњи са бројним хуманитарним организацијама обезбеђивао храну, лекове, гардеробу за оне којима је то било најпотребније. У миру су се посвећивале културно – просветитељском раду, што чине и данас.

Ваша мисија нама даје додатну снагу и мотивацију у настојању да сачувамо наше градове и нашу земљу, да једни другима будемо подршка и у лепим и у тешким временима, јер то је једини начин да у наслеђе онима који долазе оставимо путоказ ка правим и највишим вредностима једног друштва”.

У име општине Чајетина обратио се Милоје Рајовић заменик председника општине Чајетина.

“Мени је припала велика част да вас поздравим у име општне Чајетина и да вам честитам век постојања, са жељом да заједно славите још много деценија. Боримо се заједно са вама за исте циљеве, а један од њих је очување српског села, јер знамо да без јаких села нема ни јаке Србије. Желим вам да се традиција и мисија доброчинства настави и да се преноси на генерације које долазе и да ово буде тек први век постојања”.

У име епископа жичког Господина Јустина присутне је поздравио и благословио овај догађај свештеник Дејан Војисављевић старешина Златиборске цркве.

“На светој литургији у нашим црквама и јутрос смо чули Христове речи које кажу “Ако чините добро онима који вама чине добра каква вам је хвала и ако дајете онима од којих се надате да ћете добити каква вам је хвала, него чините добро и дајте у зајам, не надајући се ничему и плата ће вам бити велика, будите дакле милостиви као што је и отац ваш милостив”. Ви драге у Христу сестре, сте на прави начин схватиле ове речи и непрестано и несебично се трудите да их испуните, чините добро и дајете онима који вам не могу вратити, јер и сами оскудевају. Зато ће и ваша награда од Бога бити велика”.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА