ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Градоначелница обишле радове на асфалтирању путних праваца у МЗ Стапари

У МЗ Стапари у овој години биће урађено око 2,5 километара новог асфалта на 11 путних праваца. Радове вредне око 17 милиона динара изводи ЈКП “Нискоградња”, а по речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, која је обишла радове реч је о средствима града удруженим са мештанима, где две трећине чине средства из буџета, а једна је учешће грађана.

“Поред тога морам да нагласим и да ћемо радити поправку и насипање још три путна правца, где је један у дужини од 1,1 километар за шта смо определили 2,5 милиона динара. На том путном правцу који води ка Римском гробљу у овој години извршићемо насипање, док ћемо у наредној планирати средства за асфалтирање.

Подсетићу вас и да смо у претходних неколико година издвојили више од 30 милиона динара за асфалтирање пута Кула Радојичићи – Стапарска бања, чиме смо мештанима обезбедили алтернативни путни правац и клисуру реке Ђетиње прогласили заштићеним подручјем.

И не улажемо само у путну инфраструктуру, недавно смо набавили нову пумпу за воду чиме смо решили проблем водоснабдевања мештана из ове месне заједнице. Финансирали смо и набавку котла за грејање у школи овде у Стапарима, све са жељом да ученика у тој школи буде што више и да млади људи којих овде има остану на својим имањима и баве се пољопривредом, зато што то желе”, закључила је градоначелница.

Према њеним речима у сарадњи са мештанима радиће се и даље и на обезбеђивању неопходних услова за развој сеоског туризма, јер ово село у коме се налазе Стапарска бања, Неолитско насеље, Римско гробље, а коме територијално припада и аеродром Поникве итекако има потенцијала.

Марко Радојичић председник Савета МЗ Стапари истиче да се са новим метрима асфалта на овој деоници решава дугогодишњи проблем мештана али и стварају услови да велики број младих овде остане.

Уз захвалност градонечелници и њеним сарадницима на подршци и разумевању мештанин Милисав Млађеновић истиче да је сада асфалтирано четири од укупно 4,5 километара деонице пута која води до Стапарске бање.

“Управо овим путем навигација доводи туристе и зато нам је важно да се заврши и преосталих око 500 метара, за шта имамо обећање да ће бити урађено у наредној години. такође важан нам је и алтернартивни путни правац који повезује Римско гробље са Стапарском бањом. једноставно ово село има неколико локалитета које желимо даље да развијамо са циљем дапривучемо већи број туриста. Поред тога путеви су нам важни због младих људи и њихове деце који живе овде”.

Упоредо са радовима у МЗ Стапари настављају се и сви остали планом предвиђени радови у осталим сеоским месним заједницама и на градским улицама.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас славимо летњег Светог Николу – Пренос моштију Светог оца Николаја

Са протеста у Ужицу поручено: Дишите дубоко, не Дубоко (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јако невреме праћено градом и бујицама погодило ужички крај и околину (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење СНС Ужице: Опет су се над Ужицем надвиле жуте птице злосутнице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Срећно, средњошколци! Матурантски плес на Тргу партизана у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После сунчаних интервала, пљускови и грмљавина, понегде град и олујни ветар

Од данас радови у Улици Станоја Главаша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље