У пратњи сарадника, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, обишла је неколико градских улица које су у претходном периоду реконструисане и оне чија реконструкција је у току.

“Иако нам веома често спочитавају да у граду не радимо довољно, ја ћу вам рећи да смо у претходних неколико месеци радили интезивно и за реконструкцију улица у граду издвојили и значајна седства”, истакла је после обиласка неколико улица градоначелница.

Како је навела око 8 милиона динара уложено је у реконструкцију Златарске улице где је највећи део пута пресвучен новим асфалтом у пуној ширини.

“Санирали смо и прекопе од гасовода у Кондиној улици за шта је опредељено око 3 милиона динара. У улици Светозара Марковића радови су у току и требало би да буду завршени до краја ове седмице. Ради се тренутно и улица Теразије на потезу према Спасовњачи где се поставља око 2 500 квадрата новог асфалта. Радови су у току и у Солунској улици у којој се тренутно раде нови прикључци на водоводну мрежу”.

Градоначелница подсећа и на обимну и комплетну реконструкцију у Улици Иве Андрића у Турици, где је поред изградње кишне канализације урађена и комплетно нова подлога, асфалтирана улица у пуној ширини, постављени ивичњаци и урађени нови тротоари.

“Комплетно ће бити реконструисана и Ратарска улица где се изводе радови вредни око 8,5 милиона динара и где се тренутно ради изградња кишне канализације, након чега ће улица бити асфалтирана. Поред наведених улица радимо и на санацији ударних рупа у свим градским улицама. Морате разумети да не можемо у једној грађевинској сезони урадити комплетну реконструкцију или пресвлачење свих улица. То чинимо у складу са дефинисаним приоритетима и у складу са финансијским средствима којима располажемо”.

Велики део посла обавља се упоредо и у сеоским месним заједницама где је путна инфраструктура неопходан фактор за живот и рад мештана. По речима градоначелнице Ужица др Jелене Раковић Радивојевић не треба заборавити и да је у току реализација још неколико великих инвестиција, попут изградње вртића, реконструкције Зелене пијаце и енергетске санације наших школа.

“Буџет није неограничен, па сам свесна да неће сви бити задовољни, али оно што могу да обећам је да ћемо увек деловати у складу са приоритетима који су дефинисани и да ћемо у сардњи са Владом и ресорним министарствима и донаторима радити на томе да обезбедимо што више додатних средстава”, закључила је градоначелница.

Град Ужице