OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Градоначелница обишла радове на путним правцима и разговарала са мештанима Стапара

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима данас је обишла радове на асфалтирању путних праваца у МЗ Стапари и разговарала са мештанима. Како је истакла, директни разговори са грађанима, најбољи су начин да се сагледају њихови проблеми и заједно са њима нађу најбоља решења.

“Вредност радова на овој и још једној деоници која ће бити асфалтирана наредних дана је око 3,5 милиона динара, али то неће бити све јер ће радови бити настављени и по овогодишњим уговорима. Међутим оно што морам да нагласим је да нисмо данас овде само због путева који се асфалтирају, ту смо и да са мештанима разговарамо о свим другим проблемима који их муче али и да чујемо њихове предлоге и сугестије. Желимо да заједно стварамо што боље услове за живот на селу, и да на најбољи могући начин искористимо потенцијале сваке месне заједнице”, истакла је градоначелница.

Према њеним речима и ова месна заједница има велики потенцијал јер се у близини налазе Стапарска бања и новоизграђено неолитско насеље које ће ускоро бити у функцији.

“То је шанса за развој сеоског туризма, развој пољопривреде и стварање услова за останак и повратак младих људи. Ми ћемо се трудити да обезбедимо неопходна средства и недостајућу инфраструктуру а мештане позивам да се и сами укључе и да својим ангажовањем, иницијативама и предлозима помогну да у наредних пар година урадимо много више”, закључила је градоначелница.

Милисав Млађеновић, мештанин додаје да поред Стапарске бање и неолитског насеља овде постоји још неколико значајних историјских и туристичких локалитета

“Због тога нам је неопходна путна инфраструктура, на којој се није много радило у неком претходном периоду. Зато се захваљујем градоначелници и њеним сарадницима што су препознали наше проблеме и издвојили средства за асфалтирање путева”.

Захвалност градоначелници упутио је и Десимир Лукић, који је међу реткима, који су се одлучили да живот у граду замене животом и радом на селу.

“Овде живим са супругом и двоје мале деце, бавим се сточарством, пут нам је био заиста неопходан и зато се од срца захваљујем градоначелници. Имам кућу у граду и све услове да тамо живим, али моја је жеља да живим управо овде и желим да моја деца иду овде у школу”.

Градоначелница је овом приликом посетила и домаћинство Слободана Гредељевића, чија се породица такође одлучила за живот на селу, а приходе остварује искључиво од пољопривреде.

Наредних дана биће асфалтиран још један путни правац на деоници Јасике-Железничка станица у дужини од око 400 метара, чиме ће бити завршени радови по уговорима из прошле године у овој месној заједници. По завршетку тендерске процедуре удруженим средствима Града и мештана радови ће бити настављени у склопу овогодишњих уговора.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla