ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Градоначелница обишла радове на путним правцима и разговарала са мештанима Стапара

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима данас је обишла радове на асфалтирању путних праваца у МЗ Стапари и разговарала са мештанима. Како је истакла, директни разговори са грађанима, најбољи су начин да се сагледају њихови проблеми и заједно са њима нађу најбоља решења.

“Вредност радова на овој и још једној деоници која ће бити асфалтирана наредних дана је око 3,5 милиона динара, али то неће бити све јер ће радови бити настављени и по овогодишњим уговорима. Међутим оно што морам да нагласим је да нисмо данас овде само због путева који се асфалтирају, ту смо и да са мештанима разговарамо о свим другим проблемима који их муче али и да чујемо њихове предлоге и сугестије. Желимо да заједно стварамо што боље услове за живот на селу, и да на најбољи могући начин искористимо потенцијале сваке месне заједнице”, истакла је градоначелница.

Према њеним речима и ова месна заједница има велики потенцијал јер се у близини налазе Стапарска бања и новоизграђено неолитско насеље које ће ускоро бити у функцији.

“То је шанса за развој сеоског туризма, развој пољопривреде и стварање услова за останак и повратак младих људи. Ми ћемо се трудити да обезбедимо неопходна средства и недостајућу инфраструктуру а мештане позивам да се и сами укључе и да својим ангажовањем, иницијативама и предлозима помогну да у наредних пар година урадимо много више”, закључила је градоначелница.

Милисав Млађеновић, мештанин додаје да поред Стапарске бање и неолитског насеља овде постоји још неколико значајних историјских и туристичких локалитета

“Због тога нам је неопходна путна инфраструктура, на којој се није много радило у неком претходном периоду. Зато се захваљујем градоначелници и њеним сарадницима што су препознали наше проблеме и издвојили средства за асфалтирање путева”.

Захвалност градоначелници упутио је и Десимир Лукић, који је међу реткима, који су се одлучили да живот у граду замене животом и радом на селу.

“Овде живим са супругом и двоје мале деце, бавим се сточарством, пут нам је био заиста неопходан и зато се од срца захваљујем градоначелници. Имам кућу у граду и све услове да тамо живим, али моја је жеља да живим управо овде и желим да моја деца иду овде у школу”.

Градоначелница је овом приликом посетила и домаћинство Слободана Гредељевића, чија се породица такође одлучила за живот на селу, а приходе остварује искључиво од пољопривреде.

Наредних дана биће асфалтиран још један путни правац на деоници Јасике-Железничка станица у дужини од око 400 метара, чиме ће бити завршени радови по уговорима из прошле године у овој месној заједници. По завршетку тендерске процедуре удруженим средствима Града и мештана радови ће бити настављени у склопу овогодишњих уговора.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА