ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић присуствовала је Другој националној конференцији о породици ” Србија – наша породица”, коју организује Министарство за бригу о породици и демографију.

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић, изјавила је отварајући Другу националну конференцију о породици, да су до сада 583 мајке оствариле право на новчана средства за изградњу, учешће у куповини, односно куповину породично-стамбене зграде или стана по основу рођења детета и тако уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама. Према њеним речима  поред ове мере, Србија је значајно подигла и износ родитељског додатка који је за прво дете износио 31.000 динара, док се данас за прво дете добија 378.482 динара.

Она је подсетила да је Министарство током прошле године издвојило 400 милиона динара за спровођење локалних пронаталних мера и да је захваљујући тим средствима реконструисано и опремљено 15 вртића и седам школских одељења, изграђено 19 дечијих игралишта, а опремљена су и гинеколошка одељења.

На конференцији се обратила и Татјана Обрадовић, хранитељка која је усвојила Нађу, девојчицу оболелу од булозне епидермолизе (дете лептир).

“Сазнала сам да једна мала Нађа са непуних годину дана, од рођења чека прилику да напусти Чачанску болницу, јер због дијагнозе која је успостављена на рођењу није била прихваћена од својих родитеља. Дубоко ме дирнула судбина тог детета, јер сам у међувремену сазнала да није било могуће сместити је у неку другу установу због свих ризика развоја и неопходне неге”.

Како је обраћајући се присутнима истакао, народни посланик Владимир Орлић, стратегијски план Скок у будућност Србије ЕXПО 2027. садржи бројна питања која се тичу бриге о сваком детету у Србији.

„И ми ћемо, извесно, да наставимо повећавање давања за прво и друго и треће и четврто дете. Посветићемо посебну пажњу породилиштима. Нећемо издвајати само нова, него и труд, рад и енергију да се посветимо и питањима око тога како да се деца лече, како да се школују. Да свако дете у овој земљи може да расте и радује се”.

Конференцији је присуствовао и епископ новобрдски Иларион, викар патријарха српског Порфирија, директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодирић, министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Никола Селаковић, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон и министар спорта Зоран Гајић.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА