ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Gradonačelnica apeluje na građane Užica da poštuju nove mere Kriznog štaba!

Epidemiološka situacija u Užicu veoma je nestabilna, ocenila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, izrazivši nadu da će nove mere Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 doprineti smirivanju.

„Prema poslednjim podacima povećava se broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja, ali i broj hospitalizovanovih pacijenata u Opštoj bolnici Užice i Kovid bolnici u Krčagovu. Ponovo se u Opštoj bolnici Užice pravi reorganizacija, kako bi se povećao kapacitet za prijem novih pacijenata. Zbog toga je ovo trenutak da zamolim sve naše sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera nose zaštitne maske , drže fizičku distancu i izbegavaju sve vrste okupljanja“, kaže gradonačelnica i još jednom apeluje na sugrađane da se prijave za vakcinaciju, jer, podseća, to je jedini izlaz iz ove situacije.

Prema odluci republičkog Kriznog štaba od večeras do ponedeljka u Srbiji će režim rada i života biti kao proteklog vikenda, dakle neće raditi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi. Vrtići nastavljaju da rade, dok će niži osnovci verovatno od ponedeljka bar na nedelju dana preći na onlajn nastavu. Sve državne institucije, pošte, banke, proizvodni pogoni i kapaciteti radiće normalno.

Za razliku od prethodnog vikenda, Zelena pijaca “Lipa” i Mlečna hala radiće uobičajeno kao i do sada i to u vremenu od 06.00 do 16.30 časova (radnim danima i subotom), a nedeljom od 06.00 do 13.00 časova, uz sprovođenje preventivnih mera. Do ponedeljka 22.03.2021. godine neće raditi robna pijaca“Međaj” kao i sve radnje koje nisu prehrambenog karaktera na zelenoj pijaci “Lipa”.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА