OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Građevinska sezona u punom jeku!

Gužve koje ovih dana imamo na gradskim ulicama uskoro će biti prošlost, jer su radovi na svim lokacijama intezivirani i kako obećavaju izvođači biće završeni u roku.

Najveće gradilište trenutno je potez oko Narodnog muzeja Užice gde se gradi novi kružni tok. Uporedo sa izgradnjom kružnog toka rekontruiše se u potpunosti deo ulice Dimitrija Tucovića ka vrhu Dovarja. Postavljaju se ivičnjaci, ali i behaton kocke koje već sada privlače veliku pažnju naših sugrađana, jer će po završetku svih radova ovaj deo ulice Dimitrija Tucovića, zajedno sa kružnim tokom dobiti potpuno drugačiji izgled.

Mehanizacija i ljudstvo mehanizacije od 16. avgusta nalaze se u Jug Bogdanovoj ulici, od raskrsnice sa ulicom Milovana Glišića do raskrsnice sa ulicom Kneza Mihajla, gde se takođe radi kompletna rekonstrukcija. Zamena podloge i dotrajalih instalacija, potporni zidovi, trotoari obuhvaćeni su ovim radovima, a očekivanja su da će sve biti završeno u predviđenom roku.

Početkom prošlog meseca počela je i gradnja pešačke staze u dužini 300 metara kod Medicinske škole koja će povezati mesne zajednice Krčagovo i Carinu. Investitor radova je Grad Užice, a vrednost radova oko 6 miliona dinara. Dužina staze je oko 300 metara, površine 560 kvadrata i sastoji se iz dva dela, stepenišnog, širine 1,2 metra i dela sa rampom koji će omogućiti kretanje dečjih kolica i osoba sa invaliditetom. Duž staze planirano je šest odmorišta, biće postavljene klupe i javna rasveta.Rok za završetak staze je 60 dana.

U toku je i rekonstrukcija trotoara duž glavne ulice od nekadašnjeg “Kristala” do Ulice Strahinjića Bana. Vrednost radova je 23 miliona dinara, a izvodi ih “Stabil pro” u sklopu nastavka ambijentalnog uređenja centra grada.

Naravno, nastavljaju se i ostali radovi predviđeni planovima i programima za ovu godinu kako u samom gradu, tako i u sesokim mesnim zajednicama.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radikali u Užicu besplatno delili Šešeljeve knjige (VIDEO)

Oglasna Tabla

Međunarodni turnir „Revija Gracija KUP – 2021.“

Oglasna Tabla

“Trka za zdravlje” u subotu na Gradskoj plaži

Oglasna Tabla

Kako je oktobar ujedinio žene širom sveta

Oglasna Tabla

Za vikend počinje zimsko računanje vremena, vratiti časovnike sat unazad

Oglasna Tabla

Ovakav džin još nije viđen u Srbiji: Težak 246 kilograma, dobio ime po Aleksandru Velikom

Oglasna Tabla

Dr Kon o sinoćnjem incidentu i kovid propusnicama: Tražićemo ŽESTOKE MERE

Oglasna Tabla

Данас је Света Петка, светитељка-заштитница жена

Oglasna Tabla

Održan festival „Dani gusala“ posvećeni Mihailu Milovanoviću (VIDEO)

Oglasna Tabla