ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Грађани зајме новац за рачуне и храну

Да сачекам наредну пензију, за основне потребе, рачуне, за прехрану, за храну и кућу, за плаћање рачуна, за дугове топлани, ЕПС-у, за основне намирнице, за кућне потрепштине, за кирију, за издржавање студента, разлози су због којих су се грађани задуживали у претходних годину дана.

Нова економија је спровела анкету у којој је питала грађане да ли су у последњих годину дана зајмили новац како би покрили свакодневне трошкове, а једно од питање је било и за које намене су се задуживали.

Храна, основне потрепштине, те плаћање рачуна, доминирају међу одговорима оних грађана који су писали намене узетих позајмица.

„За преживљавање… Велика инфлација, велики трошкови живота, ненормално је преживети са овако малим платама и малим пензијама… У продавницама сваки дан нове цене је немогућа мисија“, један је од одговора.

Грађани су се задуживали и за белу технику, кућне апарате, за алат, поправку или регистрацију аутомобила, летовање, радове на кући.

Нова економија је спровела анкету у којој је питала грађане да ли су у последњих годину дана зајмили новац како би покрили свакодневне трошкове, од кога су зајмили и за шта. Анкету је попунило око 650 људи.

Позајмице за свакодневне трошкове (шопинг, рачуне, путовања) у претходних годину дана узимало је 66,6 одсто грађана који су учествовали у анкети Нове економије. Њих 30,5 одсто је рекло да није зајмило новац у последњих годину дана, док је остатак навео да није зајмио у претходних годину дана, али да планира.

Нова Економија

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји