Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Грађани зајме новац за рачуне и храну

Да сачекам наредну пензију, за основне потребе, рачуне, за прехрану, за храну и кућу, за плаћање рачуна, за дугове топлани, ЕПС-у, за основне намирнице, за кућне потрепштине, за кирију, за издржавање студента, разлози су због којих су се грађани задуживали у претходних годину дана.

Нова економија је спровела анкету у којој је питала грађане да ли су у последњих годину дана зајмили новац како би покрили свакодневне трошкове, а једно од питање је било и за које намене су се задуживали.

Храна, основне потрепштине, те плаћање рачуна, доминирају међу одговорима оних грађана који су писали намене узетих позајмица.

„За преживљавање… Велика инфлација, велики трошкови живота, ненормално је преживети са овако малим платама и малим пензијама… У продавницама сваки дан нове цене је немогућа мисија“, један је од одговора.

Грађани су се задуживали и за белу технику, кућне апарате, за алат, поправку или регистрацију аутомобила, летовање, радове на кући.

Нова економија је спровела анкету у којој је питала грађане да ли су у последњих годину дана зајмили новац како би покрили свакодневне трошкове, од кога су зајмили и за шта. Анкету је попунило око 650 људи.

Позајмице за свакодневне трошкове (шопинг, рачуне, путовања) у претходних годину дана узимало је 66,6 одсто грађана који су учествовали у анкети Нове економије. Њих 30,5 одсто је рекло да није зајмило новац у последњих годину дана, док је остатак навео да није зајмио у претходних годину дана, али да планира.

Нова Економија

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА