17.6 C
Uzice
август 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Građani pozvali Micanovića da prekine štrajk, on ne odustaje!

Prijepolje – Grupa građana i sportskih radnika prošetala je centralnom prijepoljskom ulicom u znak podrške Adisu Micanoviću koji već 16 dana štrajkuje glađu ispred zgrade opštine.

U masi su dominirali mladi sportisti koji su pozvali odbojkaškog trenera da prekine gladovanje kako ne bi narušio svoje zdravlje, a svi učesnici protestne šetnje slažu se da je Micanović nepravedno kažnjen zato što je obelodanio kriminalne radnje pojedinih prijepoljskih funkcionera.

“Kao sportista došao sam da dam punu podršku Micanoviću jer brojne medalje i vrhunski rezultati dokazuju da su sredtsva neravnopravno i neravnomerno raspoređena”, izjavio je Armin Sinančević, državni reprezentativac u bacanju kugle.

U ime sportskih radnika Savo Pušica pozvao je Micanovića da obustavi dalji štrajk.

“Molim Vas u ime sportskih radnika i građana koji su došli da Vam pruže podršku u borbi za svoja prava da odustanete od daljeg štrajka glađu i da borbu nastavite na neki drugi način”, naglasio je Pušica.
Međutim svi pozivi da prekine štrajk za Adisa Micanovića bili su uzaludni, jer on kako kaže, nema nameru da odustane.

“Počeo sam sa ovom radikalnom merom i nemam nameru da prekinem dok se ne ispune moji uslovi. Dosta je bilo uniživanja prijepoljskog sporta i sportista. Tome se mora stati u kraj”, izričit je Micanović.
Protesna šetnja završena je kod zgrade lokalne samouprave gde je grupa građana predala zahtev predsedniku opštine u kojem se između ostalog traži da Komisija za raspodelu novčanih sredtsva izvrši ponovno bodovanje i ispravi nepravdu, koja je, kako tvrde, naneta OK Bambi volej, a skupu su prisustvovali i predstavnici opozicionih stranaka koji su, ovaj skup, prema njihovim rečima, podržali kao građani, ne kao političari.

Izvor: glaszapadnesrbije.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla