ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Град Ужице у трци за “Престоницу културе Србије 2024”

Који ће град или општина у Србији понети титулу Престоница културе Србије 2024. године, знаће се ускоро. Како је за ову престижну титулу конкурисао и Град Ужице,  јуче jе одржан састанак Комисије за припрему реализације и спровођење програма “Престоница културе Србије” са представницима града.

Град Ужице као административни, образовни и здравствени центар Златиборског округа са својим богатим културно-историјским наслеђем, традиционалним и препознатљивим фестивалима (ЈПФ “Без превода”, “Лицидерско срце”,”Жестивал”, “Трофеј Радомир Антић”, “Сува игла”, “Међународна колонија уметничке керамике Злакуса” и многим другим културним, уметничким и туристичким садржајима, заслужује да буде део овог програма министарства, истакли су представници града Ужица. Они су током састанка презентовали и конкртне пројекте који се односе на оснивање Музеја керамике, реконструкцију велике сале у Градском културном центру и оснивање Дечијег културног центра.

Након састанка одржаног у Народном музеју Ужице чланови Комисије министарства заједно са представницима Пројектног тима града Ужица обишли су локације где су предвиђени пројекти инфраструктурних инвестиција, као и  хидроцентралу „Под градом“ и неолитско насеље „СтаПАРК“.

Циљ овог програма јесте подршка локалним самоуправама ради развоја инфраструктуре и културних капацитета, подизање квалитета културног живота, покретање културног, уметничког и туристичког развоја кроз постојеће и нове уметничке програме, оживљавање постојећих, али и покретање нових институција културе.

Министарство настоји да на овај начин заштити и промовише културно материјално и нематеријално наслеђе и подстакне изградњу и обнову објеката културе и доношење стратегија културног развоја на локалном нивоу са акцентом на укључивање грађана и професионалаца у процесе креирања и спровођење културних политика на нивоу јединица локалних самоуправа.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА