Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Град Ужице у трци за “Престоницу културе Србије 2024”

Који ће град или општина у Србији понети титулу Престоница културе Србије 2024. године, знаће се ускоро. Како је за ову престижну титулу конкурисао и Град Ужице,  јуче jе одржан састанак Комисије за припрему реализације и спровођење програма “Престоница културе Србије” са представницима града.

Град Ужице као административни, образовни и здравствени центар Златиборског округа са својим богатим културно-историјским наслеђем, традиционалним и препознатљивим фестивалима (ЈПФ “Без превода”, “Лицидерско срце”,”Жестивал”, “Трофеј Радомир Антић”, “Сува игла”, “Међународна колонија уметничке керамике Злакуса” и многим другим културним, уметничким и туристичким садржајима, заслужује да буде део овог програма министарства, истакли су представници града Ужица. Они су током састанка презентовали и конкртне пројекте који се односе на оснивање Музеја керамике, реконструкцију велике сале у Градском културном центру и оснивање Дечијег културног центра.

Након састанка одржаног у Народном музеју Ужице чланови Комисије министарства заједно са представницима Пројектног тима града Ужица обишли су локације где су предвиђени пројекти инфраструктурних инвестиција, као и  хидроцентралу „Под градом“ и неолитско насеље „СтаПАРК“.

Циљ овог програма јесте подршка локалним самоуправама ради развоја инфраструктуре и културних капацитета, подизање квалитета културног живота, покретање културног, уметничког и туристичког развоја кроз постојеће и нове уметничке програме, оживљавање постојећих, али и покретање нових институција културе.

Министарство настоји да на овај начин заштити и промовише културно материјално и нематеријално наслеђе и подстакне изградњу и обнову објеката културе и доношење стратегија културног развоја на локалном нивоу са акцентом на укључивање грађана и професионалаца у процесе креирања и спровођење културних политика на нивоу јединица локалних самоуправа.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ђорђе Дабић именован за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА