10 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Grad Užice se uz pomoć sugrađana uspešno odazvao akciji „Očistimo reke i jezera Srbije“

Grad Užice se uz pomoć sugrađana odazvalo velikoj ekološkoj akciji dnevnog lista Blic, pod nazivom „Očistimo reke i jezera Srbije“. Tom prilikom očišćeno je nekoliko lokacija na jezeru Vrutci i sakupljeno oko 140 kesa komunalnog otpada različite vrste.

U akciji su učestvovali volonteri Vodičkog udruženja „Kapedunum“, Planinanrskog udruženja „Rujno“, Udruženje ljubitelja banja, ribočuvari i sugrađani dobrovoljci.

„Volonteri su bili raspoređeni na nekoliko lokacija na samom jezeru, na banji, trasom stare pruge, kao i na čamcima odakle je takođe vršeno sakupljanje otpada, zajedno sa svojim vodičima, a uz pratnju komunalne policije i spacioca iz JP „Veliki Park“. U akciji su učestvovali i zaposleni iz JP „Vodovod“, prevozeći čamcima volentere na lokacije na kojima je vršeno čišćenje, kao i zaposleni u Odeljenju za zaštitu životne sredine Grada Užica koji osim što su obezbedili kese i rukavice za volentere, priključili su se volonterima na terenu prilikom čićenja. Pre samog sprovođenja akcije naše ekipe su obišle jezero kako bi izvršili monitoring kritičnih lokacija, koje iziskuju momentalno čišćenje“ istakla je Dunja Đenić, član Gradskog veća Grada Užica i dodala da se poslednjih godina broj divljih deponija koje su ranije postojale u slivu akumulacije Vrutci, u značajnoj meri smanjio, postavljanjem velikih koševa za prikupljanje otpada na obodnim područjima mesnih zajednica i raskrsnicama glavnih saobraćajnica.

„Veliku pomoć pružila nam je ribočuvarska služba koja gazduje slivom Vrutaka, koji su sa svojih čamaca sakupljali otpad koji se zatekao u vodi. Plastična ambalaža, flaše, kese i krupni otpad zadržali su se na obalama jezera nakon velikih kiša i porasta nivoa vode, naročito u  teže pristupačnim delovima zaliva, zbog čega smo upravo ove lokacije odredili kao prioritetne“, navela je Đenićeva.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“

Oglasna Tabla

Požega: Ima da nas ima!

Oglasna Tabla

Osam medalja za karate klub „Uniline Sevojno“ u Čačku

Oglasna Tabla

“Krasnaja” Milica Ješić diplomirala u Sankt Peterburgu, pa se vratila u Srbiju da radi (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jednostavan i sočan: Kolač sa jabukama i pudingom kakav još niste jeli!

Oglasna Tabla

Naša sugrađanka Lidija Trmčić brani boje Srbije i našeg grada na Svetskom prvenstvu u karateu

Oglasna Tabla