-2.2 C
Uzice
19 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Grad Užice se uz pomoć sugrađana uspešno odazvao akciji „Očistimo reke i jezera Srbije“

Grad Užice se uz pomoć sugrađana odazvalo velikoj ekološkoj akciji dnevnog lista Blic, pod nazivom „Očistimo reke i jezera Srbije“. Tom prilikom očišćeno je nekoliko lokacija na jezeru Vrutci i sakupljeno oko 140 kesa komunalnog otpada različite vrste.

U akciji su učestvovali volonteri Vodičkog udruženja „Kapedunum“, Planinanrskog udruženja „Rujno“, Udruženje ljubitelja banja, ribočuvari i sugrađani dobrovoljci.

„Volonteri su bili raspoređeni na nekoliko lokacija na samom jezeru, na banji, trasom stare pruge, kao i na čamcima odakle je takođe vršeno sakupljanje otpada, zajedno sa svojim vodičima, a uz pratnju komunalne policije i spacioca iz JP „Veliki Park“. U akciji su učestvovali i zaposleni iz JP „Vodovod“, prevozeći čamcima volentere na lokacije na kojima je vršeno čišćenje, kao i zaposleni u Odeljenju za zaštitu životne sredine Grada Užica koji osim što su obezbedili kese i rukavice za volentere, priključili su se volonterima na terenu prilikom čićenja. Pre samog sprovođenja akcije naše ekipe su obišle jezero kako bi izvršili monitoring kritičnih lokacija, koje iziskuju momentalno čišćenje“ istakla je Dunja Đenić, član Gradskog veća Grada Užica i dodala da se poslednjih godina broj divljih deponija koje su ranije postojale u slivu akumulacije Vrutci, u značajnoj meri smanjio, postavljanjem velikih koševa za prikupljanje otpada na obodnim područjima mesnih zajednica i raskrsnicama glavnih saobraćajnica.

„Veliku pomoć pružila nam je ribočuvarska služba koja gazduje slivom Vrutaka, koji su sa svojih čamaca sakupljali otpad koji se zatekao u vodi. Plastična ambalaža, flaše, kese i krupni otpad zadržali su se na obalama jezera nakon velikih kiša i porasta nivoa vode, naročito u  teže pristupačnim delovima zaliva, zbog čega smo upravo ove lokacije odredili kao prioritetne“, navela je Đenićeva.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održana Izborna skupština Zdrave Srbije – Izabrani predsednik i tri potpredsednika stranke

Oglasna Tabla

Humani Petar i Nemanja sakupili 83.490 dinara za porodicu Milićević

Oglasna Tabla

Bake savetuju: ČETIRI namirnice koje nam jačaju imunitet!

Oglasna Tabla

Nekada TU-ČA, danas borba za prvaka Srbije!

Oglasna Tabla

Brže i jeftinije do novog pasoša u slučaju krađe ili gubitka

Oglasna Tabla

Marina Lazić na svoj rođendan prva doplivala do časnog krsta (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 19. januar

Oglasna Tabla

Данас је Богојављење

Oglasna Tabla

Preko 90 prijavljenih za plivanje za Časni krst u Užicu!

Oglasna Tabla