3.9 C
Uzice
новембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

GRAD UŽICE PRIREDIO PRIJEM ZA DOBROVOLjNE DAVAOCE KRVI

Juče u kabinetu Gradonačelnika organizovan je prijem za dobrovoljne davaoce krvi povodom obeležavanja Dana dobrovoljnih davalaca krvi 14. juna.

Zamenik gradonačelnika grada Užica Nemanja Nešić istakao je da je pravo zadovoljstvo što Grad ima priliku da ugosti ljude koji su svoju humanist više puta pokazali i koji „uz jedan pravi pristup pomažu svojim sugrađanima i drugim ljudima kojima je ta pomoć potrebna“.

„Dobro je da u našem gradu postoji veliki broj organizacija koji se bave dobrovoljnim davalaštvom krvi i koje promovišu tu jednu istinsku vrednost, i podjednako je dobro i važno što je sve veći broj mladih ljudi uključeno u akcije dobrovoljnog davalaštva krvi“ rekao je Nešić i dodao da dobrovoljno davalaštvo ne može i ne sme biti pomenuto samo danas već ono mora biti konstantno promovisano kao istinska civilizacijska vrednost.

Doktor Ivana Filipović iz Službe za transfuziju krvi pri Opštoj bolnici Užice je iznela podatak da je u prethodnih godinu dana krv dalo oko 6 000 ljudi, ali da Službi za transfuziju još uvek fali krvi.

Aktivni davalac krvi Milan Janjić, koji je dao krv čak 87 puta kaže da mu davanje krvi ne predstavlja nikakvu satisfakciju, već moralnu obavezu, dok je najmlađi davalac krvi, osamnaestogodišnja Maša Čorbić istakla da je dala krv jer smatra da je humanist jedna od bitnijih osobina kod čoveka.

                                    

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krčma Sirogojno (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetlana je napustila posao programera, sada gaji krave na Zlataru i nije se pokajala

Oglasna Tabla

Dejan Petrović sa svojim Big bendom napravio haos u Centru „Sava“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prodata „Budimka“

Oglasna Tabla

Danas je Svetski dan deteta

Oglasna Tabla

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla