8.1 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Grad Užice okićen državnim zastavama

Danas je u Gradskoj kući održana konferencija za medije povodom najave Svečne akademije posvećene Danu držanosti koja će biti održana u sredu 14. februara u Svečanoj sali sa početkom u 18 časova i akcije kićenja grada državnim zastavama.

Predsednik Društva istoričara Užica i Srpsko-ruskog kluba, Nemanja Spalović je ovim povodom rekao da se „do sada vrlo često Dan državnosti obeležavao samo u Orašcu, na Oplencu i u Beogradu i da su vrlo retko ostali gradovi u Srbiji svečano obeležavali ovaj državni praznik, što nije slučaj u drugim državama u svetu. Naša ideja je da Užice pokrene inicijativu da i drugi gradovi u Srbiji uzmu učešće u svečnom obeležavanju Dana državnosti koja će se, nadamo se preneti i na druge gradove pa je sa tim ciljem organizovana Svečna akademija i akcija kićenja grada državnim zastvama ali i druge manifestacije poput taktičko tehničkog zbora na Gradskom trgu“. 

„Na inicijativu Društva istoričara a i samih građana Užica, rukovodstvo Grada je odlučilo da ove godine celokupan program obeležavanja Dana držvanosti podigne na viši nivo“, rekao je zamenik Gradonačelnika Nemanja Nešić i dodao da su u skladu sa tim na mnogim mestima na glavnoj ulici postavljene državne zastave ali isto tako i na svim državnim institucijama gde su ove godine obnovljene zastave koje nisu bile reprezentativne.

Po rečima Nešića, Grad Užice razmatra mogućnost da se na Starom gradu naprave jarboli na kojima će biti istaknute velike zastve Republike Srbije i grada Užica, što bi, kako kaže, bio veliki podstrek za rešavanje problema koji se ogleda u činjenici da građani Srbije ali i Užica nemaju još uvek razvijen kult zastave.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić je najavio i taktičko tehnički zbor koji će Druga brigada kopnene vojske Srbije održati na Gradskom trgu u sredu 14. februara od 11 do 14 časova a koji je takođe u sklopu obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije.

Građani će na zboru imati priliku da vide oklopna vozila tipa „M-77 Oganj“, kao i set kolektivnog i pešadijskog naoružanja.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Beloglavi sup otrovan?

Oglasna Tabla

Данас су Младенци

Oglasna Tabla

Srđan Dinčić „Treće stanje“

Oglasna Tabla